Összefoglaló

2024.01.28. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 28.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 28-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Folytatódik a városismereti sétánk Ugrai Gábor történelemtanárral, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökével. Korábban szó esett már a Csabai Értéktárról, Békéscsaba polgármestereiről, a hírességek sétányáról, de felderítettük a Békéscsabán található háborús emlékművek egy részét is. Ezúttal a Békéscsabán található, érdekes helyszíneket, emléktáblákat, nevezetességeket mutatja be Ugrai Gábor Gyemendi Rékának.

A tótkomlósiak Pro Urbe díjas divattervezője a magyar kultúra napja alkalmából köszönte meg a bizalmat és az együtt alkotást minden népművésznek, kézi hímzőnek és csipkevarrónak. A magyar kultúra már rajtunk múlik, hogy továbbadjuk – fűzte hozzá a világszinten egyedülálló, eredeti magyar kézi hímzéssel és csipkékkel díszített ruhaköltemények megálmodója.

Közel 220-an vettek részt a Keresztény Értelmiségeik Szövetsége békési szervezetének jubileumi, huszadik jótékonysági bálján szombaton este a helyi sportcsarnokban. A rendezvény bevételéből ezúttal is fontos karitatív célokat támogatnak majd.

Eddig nem alkalmazott, új technikával védi az időszaki kiállításában szereplő grafikákat a gyulai Almásy-kastély. A helyi szakemberek a látogatók szórakoztatását kötötték össze a műtárgyvédelemmel, Munkácsy: a sikersztori című tárlatukban.

Workshopot tartottak pénteken és szombaton a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Fajó János Alkotóházában.

Nehezen indult, de azután egy könnyű és egy küzdelmesebb játék után magabiztosan 3:0-ra győzött vasárnap este a Swietelsky-Békéscsaba a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Extraligában.

Letartóztatták a halálos balesetet okozó, majd a helyszínről elfutó férfit.

Dulakodás közben az úttestre lökött Budapest VII. kerületében szombaton este egy férfi egy másikat, akit elütött egy autó, és a helyszínen életét vesztette.









 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában