Összefoglaló

2024.01.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 20.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 20-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kínában 13 diák meghalt egy kollégiumi tűzben. A tűzoltók helyi idő szerint 23 órakor kaptak riasztást és bő fél óra alatt sikerült eloltaniuk a tüzet.

Kisgyermekek a migránsbandák közötti leszámolások áldozatai. Az egykor a béke szigetének számító skandináv ország az Európai Unió legveszélyesebb országa lett.

Rövidesen újra szabad ember lesz az amstetteni rém. Josef Fritzl saját lányát tartotta fogva egy ablaktalan pincében a saját házukban 24 éven át. A lánytól hét gyermeke is született.

Nem semmi: újabb négy rendőrt tartóztattak le vesztegetés miatt. Eddig 26 rendőrt gyanúsítnak az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében - tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség.

Jelentős béremelés jön a szakképzésben dolgozóknak. A kormány jelentősen, átlagosan több mint harminckét százalékkal emeli a szakképzésben oktatók bérét – írja a Magyar Nemzet Csák János kulturális és innovációs miniszter Facebook bejegyzésére hivatkozva.

Patkányok lepték el a házát a szomszédban lévő sertéstelep miatt – ezt állította a zsadányi Szabóné Rostás Lilla, aki szerint nem ügyelt az önkormányzat eléggé a sertéstelep karbantartására, például nem vitték el időben a felhalmozott trágyát, csak azt követően, hogy nála megjelentek a rágcsálók és mindezt szóvá tette. 

A szemléletformáló hatás – a Beol podcast vendége dr. Szombati Andrea, akivel a hideg idő közlekedési kihívásairól, az internetes bűncselekményekről, a rendőrség toborzási akcióiról, és a 2023-as év baleseti statisztikáiról is beszélgettünk.

Csabai háztűz: megoldja az önkormányzat a család lakhatását. Átmeneti lakhatást biztosít a békéscsabai önkormányzat annak a családnak, melynek háza január 1-jén égett le.

Itt mindenki szembejön? Eltévedt a BMW-s, de nagyon... A sofőrt cseppet sem zavarta, hogy a többi autós nem abban az irányban közlekedik.

Űrnövényeket termesztenek a hazai egyetemi laboratóriumban. Vajon a megvilágított, szabályozott környezetet teremtő kamrákban hogyan fejlődnek bizonyos növények, ha a talaj, amibe ültették őket, a Mars és a Hold különböző régióit reprezentáló simulantot tartalmaz?

Önök kérték: a sokat látott műsorvezetőt is meglepte az orosházi diákok levele. Vajon megíratja az orosházi Táncsics gimnázium tanára, Francziszti László a kémiából beígért dolgozatot? Ez itt a nagy kérdés!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában