Komolyan vették a tanár ajánlását

2024.01.20. 08:47

Önök kérték: a sokat látott műsorvezetőt is meglepte az orosházi diákok levele

Vajon megíratja az orosházi Táncsics gimnázium tanára, Francziszti László a kémiából beígért dolgozatot? Ez itt a nagy kérdés, miután a Duna Televízió Önök kérték kívánságműsorától diákjai Zámbó Jimmy Bukott diák című slágerét kérték számára. E nem hétköznapi kívánságnak nem tudott ellenállni az ismert műsorvezető, Bényi Ildikó, közösségi oldalán is megosztotta. Az orosházi diákok írtak neki abban a reményben, hátha megúszhatják kémiából a dolgozatot...

Csete Ilona

Francziszti László egy korábbi kémiaversenyen. Már többször felvetette ajánlatát, most éltek vele diákjai.

Fotó: Archív-fotó

Az Önök kérték mindig mosolygós műsorvezetője, Bényi Ildikó közösségi oldalán tette közzé egy videóbejelentkezésben azt a táncsicsos diákok által megfogalmazott kérést, amivel szeretnének megúszni egy kémia dolgozatot. Bájos az egész történet, hallgassák csak!

Szóval a kémiatanár tizedikes diákjai beváltották a felajánlott lehetőséget. Hírportálunk megismerte az előzményeket.

– Tanár úr! Ne írjunk! Ne ekkor, meg ne akkor írjunk dolgozatot! – ezt évek óta hallgatom. Többször ajánlottam a tanítványaim figyelmébe, írjanak egy levelet, küldjék el Budapestre, a Duna Televízió, Önök kérték című kívánságműsorába... Kérjék a Bukott diák című slágert. Ott az lesz, amit a kívánság megfogalmazói akarnak... – Sok év után most, a tizedikes tanítványaim komolyan vették az ajánlásomat – mesélt mosolyogva Francziszti László tanár úr a tanítványok motivációjáról. S közben a videó népszerűsége, megtekintéseinek a száma egyre csak nő, rengetegen kommentelnek, tetszik a nézőknek a tanár s diák között jól működő kémia, gratulálnak a kollégának, a diákoknak.

Azt is elárulta nekünk Franciszti László, hogy dolgozat természetesen most nem lesz. Hiszen hétfőn délután elhangzik a Bukott diák, de... 

– Jól esnek a hozzászólások. Ezek megerősítenek abban, hogy a gyerekek és a tanárok között kell, hogy legyenek könnyed pillanatok, összekacsintások, közös nevetések. Humorral, vidám percekkel születhetnek örök életre szóló élmények. Hiszem azt, hogy kell a mindennapokba huncutság, közvetlenség, ettől még hitelesebb az ember. De hozzáteszem, egyszer volt Budán kutyavásár! – reagált az Önök kérték műsorvezetőjének a videójára, annak utóéletére az orosházi Táncsicsban tanító kémiatanár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában