Karácsonyi Angyalok

2023.12.14. 17:22

Több száz szeretetcsomagot állítottak össze Békéscsabán – videóval

Tartós élelmiszerek, édességek, higiéniai eszközök, tisztítószerek sorakoztak az asztalokon csütörtökön Békéscsabán, a Széchenyi-ligeti látogatóközpont épületében. A Bonnyai Sándor és csapata által meghirdetett, Karácsonyi Angyalok elnevezésű akció keretében beérkezett felajánlásokból önkéntesek segítségével készítettek több ezer forint értékű családi, valamint gyermekeknek és kamaszoknak való szeretetcsomagokat.

Licska Balázs

A ligeti látogatóközpontban készítettek az akció keretében beérkezett adományokból szeretetcsomagokat. Fotó: Bencsik Ádám

Bonnyai Sándor elmondta, hogy országszerte mintegy 25 településen és összesen 40 gyűjtőponton számítottak az adományokra az elmúlt hetekben, és ezek érkeztek a Széchenyi-ligetbe. Ide elhívta azokat a karácsonyi angyalokat, akik az egyes gyűjtőpontokon – mint iskolákban, sportkluboknál, egyházaknál – szervezték a gyűjtést, hogy közösen készíthessék el a szeretetcsomagokat. 

A családi pakkokba jellemzően tartós élelmiszerek kerültek, de tettek bele például szappant, mosogató- és fertőtlenítőszert is, míg a gyermekeknek és kamaszoknak készült csomagokat édességekkel, valamint fogkefékkel, fogkrémekkel és tusfürdőkkel töltötték meg. Összesen mintegy 250 családi pakk állt össze, valamint csaknem 400 gyermekeknek és kamaszoknak való – és mindegyikre helyeztek egy-egy szívhez szóló üzenetet, gondolatot is.

BA-5083
Gyerekek is segítettek a pakkok összeállításában. Fotó: Bencsik Ádám

– Megannyi szeretetet látok az asztalokon, és ez a ti érdemetek – szólt Bonnyai Sándor a karácsonyi angyalokhoz. Hozzátette, hogy a feje tetejére állt világban egyesek számára az a kérdés, hogy meddig ér el a kezük, azaz, hogy mit tudnak elintézni saját maguk számára. Pedig az a lényeges, hogy meddig ér el a szívünk, hogy mit tudunk tenni másokért, sok esetben olyan családokért, gyermekekért és fiatalokért, akiket nem is ismerünk. 

– Hogy kik a karácsonyi angyalok? Színtelen, szagtalan, szilárd halmazállapotú teremtmények – folytatta. Ezzel arra utalt, hogy nem számít például az, hogy ki milyen zenét hallgat, az a fontos, hogy jó szívvel tegyék azt, amit tesznek, és hogy elhiggyék, hogy az, amit tesznek, jó. Hangsúlyozta, hogy a szeretet összeköt és határtalan, és karácsonykor a fenyő mellett érdemes erre gondolni, valamint azokra az ismeretlenekre, akiket megajándékoztak.

Bonnyai Sándor elmondta, hogy az akcióra várta a szociális intézmények munkatársait is, hogy az elkészült pakkokból vigyenek azoknak az ügyfeleiknek, akikkel kapcsolatban állnak és támogatásra szorulnak. De ő is útnak indul csapatával, és elviszi a szeretetcsomagokat az anyaotthonokba, a családok átmeneti otthonaiba, a tanyavilágban élők, a szűkölködő családok számára szerte Békés vármegyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában