Jótékonysági akció

2023.12.21. 20:31

Több száz adag ételt osztottak szét Gyulán

Karácsonyi jótékonysági ételosztást szervezett a gyulai önkormányzat és a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye együttműködésben a Gyulakonyha Nonprofit Kft.-vel csütörtökön délelőtt a Göndöcs-kertben.

Papp Gábor

A Gyulakonyha munkatársai osztották az ételt, balra Ambrus György

Fotó: Lehoczky Péter

Az eseményen hatszáz adag babgulyást osztottak szét almás lepénnyel, friss kenyérrel és forró teával. Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, az adventi időszakban a közösségek, iskolák, óvodák idős klubok, munkahelyi közösségek, sportegyesületek, baráti társaságok vidám együttlétek során készülnek a karácsonyra.

Babgulyás került az ételhordókba. AlFotó: Lehoczky Péter

– Az egyik legszebb polgári erény a szociális érzékenység. Ezért is fontos, hogy azoknak is biztosítsuk egy finom, meleg ebéd elfogyasztásának lehetőségét az adventi időszakban, akik azt anyagi vagy más okokból nem engedhetik meg maguknak – hangsúlyozta a polgármester. Kiemelte, Gyulán mindig több ilyen eseményt hívnak életre. A polgármester Kiss Szabolcs önkormányzati képviselőt kérte fel, hogy szervezze meg a programot, ami a Gyulakonyha támogatásával valósult meg.

Almás lepényt is adtak. Fotó: Lehoczky Péter

Ambrus György, a Gyulakonyha ügyvezető igazgatója, olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács elmondta, a babgulyásba 25 kiló marhalábszár, 25 kiló fakóbab, 5-5 kiló sárgarépa, petrezselyem, zeller, 15 kiló lepirított csipetke került. Előzetesen 5 kiló mangalicaszalonnát 15 kiló vöröshagymát pirítottak le, 20 liter tejfölből pedig foghagymás rántást készítettek, míg az almás lepényhez friss almát használtak fel. A gasztronómiai szakember elmondta, nagyon szívesen kapcsolódtak be a jótékonysági programba, és örömmel vették, hogy számos kedvező visszajelzést kaptak a babgulyás ízvilágával kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában