Kövizig

2023.12.28. 14:39

Több árhullám is levonult Békésben, de nincs készültség

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) területén, a folyókon az elmúlt időszakban több árhullám is levonult, illetve jelenleg is levonulóban van egy árhullám. Az árvízvédelmi készültség szintjét ezek nem érik el.

Papp Gábor

Illusztráció: kovizig.hu

Az árhullámok jellemzően a folyó medrét megtöltik, jelentősebb vízhozamok alakulnak ki, a vízszintek megközelítik a készültségi szintet de a jelenleg levonuló utolsó árhullám sehol nem éri el az elsőfokú árvízvédelmi készültség szintjét – tájékoztatta lapunkat Szabó János, a KÖVIZIG igazgatója. Mint kiemelte, mivel a jelenlegi előrejelzések alapján jelentős csapadék a következő öt napban nem várható, így újabb árhullám kialakulása sem valószínű.

Mint megtudtuk, az igazgatóság állományából nem vezényeltek át szakembereket az ország más részein kialakult árhullámokhoz.

A KÖVIZIG területén a 10 belvízvédelmi szakaszból hét szakaszon van elsőfokú belvízvédelmi készültség, mely során vízkormányzást végeznek, illetve szükség szerint működtetik a szivattyútelepeket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában