Visszatekintő

2023.12.24. 19:30

Suhajda Szilárd tragédiája megrázta az országot: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink májusban

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak májusban a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Több száz gyászoló ment el a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumhoz, hogy tisztelegjen a Mount Everesen elhunyt hegymászó, Suhajda Szilárd előtt. Az édesapa a Tények Plusz kamerái előtt mesélt arról, mely szavakkal engedte útjára fiát.

Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni. És most, a repülőtéren is, amikor találkoztunk, amikor utazott ki, azt mondtam neki, nem tudok mást mondani, csak azt, hogy családod van és sok a dolgod még a világban. Talán ennyit, és hogy tudd, hogy mikor kell visszafordulni” – fogalmazott a megtört édesapja.

Igazi pünkösdváró, bazsarózsás programon vettek részt a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjai. A csabacsűdi Szénási úti majorban a szarvasi Nagy Péter és felesége, Csilla, a Peonies Hungary Bazsarózsakert gazdái fogadták vendégeket, akik betekinthettek a bazsarózsák termesztésének rejtelmeibe, valamint a vágott virág értékesítési, piaci lehetőségeibe.

Az Audi-Dining Guide Év Étterme versenyben tavalyi teljesítménye alapján két békéscsabai étterem is bekerült a Top 100+ közé, mégpedig a Kisvendéglő a Hargitához és a Veszely Csárda. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend.

Az M44-es gyorsforgalmi út megvalósításával 2x2 sávos gyorsforgalmi úti összeköttetés valósult meg az M5 autópályától, Kecskemét térségétől, Szarvas, Békéscsaba és távlatban az országhatár felé. Az út teljes megépítésével Békéscsabát is bekötötték a gyorsforgalmi úthálózatba.

Immár a kínai Shenyang városával is testvérvárosi kapcsolatot tart fenn Békéscsaba, és ez mostantól a vonatkozó helyi önkormányzati rendeletben is megjelenik, miután azt módosították nemrég a városi közgyűlés ülésén. Az ülésen Szarvas Péter polgármester elmondta: a koronavírus-járvány miatt online formában kötötte meg tavaly Békéscsaba a megállapodást a kínai Shenyanggal. Nem sokkal később jelentkezett egy kínai, vasúti beruházó cég budapesti képviselője, hogy szeretne a város életéről tájékozódni, a cég székhelye Shenyangban van.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában