Segítség

2023.12.25. 11:40

Karácsonyi csomag a csorvási időseknek

Ahogyan az előző években, úgy idén is karácsonyi csomaggal lepi meg a kisváros a 65 év feletti lakosait az önkormányzat – írta a Csorvási Híradó.

Gajdács Pál

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tartós élelmiszerekből álló csomaggal szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket, egyben szeretnénk segíteni abban, hogy szebb legyen a karácsonyi ünnep, hiszen az időseinknek megterhelőek tudnak lenni az esetleges orvosi költségek, és a fűtésszámlák mellett a kamrát is fel kell tölteni – mondta Baráth Lajos polgármester, aki ezzel a gesztussal kívánt egyben a család körében eltöltött békés, áldott karácsonyi ünnepeket. Az 5 ezer forint+áfa értékű csomagra 1078-an jogosultak, a város az idei évi költségvetés terhére 6 millió 845 ezer forintot fordít az ajándékozásra a képviselő-testület egyöntetű támogatása mellett.

A karácsonyi csomagok jelentős részét már kivitték az nyugdíjasoknak, míg az Egyesített Szociális Intézmény lakói a tartós élelmiszer helyett gyümölcsöt kapnak ajándékba az önkormányzattól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában