Bizottsági ülés

2023.12.13. 19:11

Hatmillió forintból javítják a játszóeszközöket a békéscsabai óvodákban

Korszerűsítik a játszóeszközöket, bizonyos esetekben új eszközt is beszereznek több békéscsabai óvodába a pénzügyi bizottság minap meghozott döntése alapján – ismertette közösségi oldalán Opauszki Zoltán tanácsnok, a pénzügyi bizottság elnöke.

Licska Balázs

Elvégzik a szükséges javításokat.

Fotó: Facebook

Mint írta, az óvodai játszóeszközök szabványossági felülvizsgálata után vált szükségessé egyes játszóeszközök felújítása, karbantartása, bizonyos esetekben azokat cserélni kell, és erre biztosítanak most összességében több mint 6,6 millió forintot.

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda esetében 1,1 millió; a Lencsési Óvodánál 1,6 millió; a Tündérkert Óvoda vonatkozásában 679 ezer; a Mackó-Kuckó Óvoda esetében 2 millió; a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központnál 300 ezer; a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda vonatkozásában pedig 927 ezer forintot fordítanak a játszóeszközök javítására, ezekből a forrásokból a Lencsésinél és a Mackó-Kuckónál új elemet is vásárolnak – sorolta Opauszki Zoltán tanácsnok.

A pénzügyi bizottság elnöke hozzátette, hogy a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában, valamint a Szigligeti Utcai és Kazinczy Lakótelepi Óvodában lévő játszóeszközök jó állapotban vannak, azok kis ráfordítással karbantarthatók, tehát esetükben nem merült fel, hogy szükség lenne támogatásra. A Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény szintén saját költségvetéséből tudta vállalni a bölcsődékben lévő játszóeszközök javítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában