Villamos képzés

2023.12.15. 16:41

Felvillanyozták a majdani diákokat és szüleiket a csabai Trefortban

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium immár harmadik beiskolázási nyílt napját tartotta pénteken, most a villany szakágazatban. Az igazgató elárulta, egyre nagyobb az érdeklődés a szakképzés iránt, sőt, évről évre egyre nagyobb tudású diákok jelentkeznek az intézménybe.

Gyemendi Réka

Körbevezették az érdeklődőket a tanműhelyekben.

Fotó: Gyemendi Réka

Az esemény első részében Kiss Mihály igazgató az intézmény étkezdéjében tartott tájékoztatót az érdeklődő szülőknek és diákoknak a beiskolázási lehetőségekről, ezen belül pedig bemutatta a duális képzésben résztvevő partnereinek képviselőit, hiszen például az MVM és a Hirschmann Car Communications Kft. is jelen volt.

Az igazgató a Beolnak elmondta, a Trefort egy meglehetősen nagy iskola, így kiemelten fontos, hogy az érdeklődők részletes tájékoztatást kapjanak azokról az ágazatokról, melyek az intézményben elérhetőek. Ezen a napon a villamos képzésekre hívták fel a leendő diákjaik, az érdeklődők figyelmét. Ettől függetlenül minden képzésüket bemutatták, hiszen nem biztos, hogy azok, akik elmentek a nyílt napra, épp a villamosipari képzés iránt érdeklődnek.

Megmutattuk a tanműhelyeinket, azt, hogy hogyan működik a hétköznapokban az oktatás. Tájékoztatókat tartottunk és több előadást is meghallgathattak az érdeklődők és jelenlegi diákok minden szakágról. Számunkra nagyon fontos, hogy bemutassuk az érdeklődőknek azt, hogy mi nem csak szakmát adunk, hanem egy életpályát. Minden nyílt napunkra elhívjuk az adott tematikához kapcsolódó céget, akiknél részt vehetnek a diákok a gyakorlati képzésen, illetve a későbbiekben munkát is ad a cég a már végzett diákoknak ismertette az igazgató.

Az intézményvezető arról is beszélt, fokozódik az érdeklődés a szakképzés iránt: az elmúlt években 5-10 százalékkal nőtt azok száma, akik bekerültek az iskola falai közé. Mindemellett látnak egy átstruktúrálódást is, ugyanis a hagyományos szakmunkás szakmák helyett egyre többen szeretnének technikusi képesítést szerezni.

A nyílt nap alkalmából az érdeklődők a Villamos Szakmai Nap keretében előadásokat hallgathattak meg többek között a villamosenergia szolgáltatásról és a villámvédelemről a BSZC központi épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában