Békéscsaba/Gyula

2023.12.20. 13:13

Békéscsabai és gyulai turisztikai szakemberek utazhatnak Olaszországba

Sikeresen pályázott az Erasmus+ programban a Gyula-Békéscsaba Térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség – ismertette Opauszki Zoltán, a TDM szövetség társelnöke, hozzátéve, hogy a projekt megvalósítása az elnyert 46 ezer euróból, csaknem 18 millió forintból jövő év elején kezdődhet el.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán számolt be a nyertes projektről.

Fotó: Für Henrik

A program keretében kétszer 15-en vehetnek részt a tagok közötti gazdasági-vállalkozói, főleg turisztikai, gasztronómiai célú együttműködések ösztönzését célzó szakmai tanulmányutakon Olaszországban. Mindez elősegítheti azt, hogy a szövetség eredményesebben működhessen a fenntartható turizmus területén. A turizmus-vendéglátás szakterületére vonatkozó jó gyakorlatok megismerésével pedig lehet formálni a szakemberek szemléletét, akiket ösztönözhetnek hazai megoldások bevezetésére is.

Elmondta, hogy Olaszországban a tervek szerint jól működő cégek, vállalkozások mutatják be azokat a módszereket, amelyekből megismerhető, hogyan lehet kölcsönösen előnyös szerződéseket kötni olyan vállalkozásokkal is, melyek azonos területen és azonos célcsoportot céloznak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában