Kolbászkészítő

2023.12.30. 09:30

Az unokákkal kolbászol szilveszterkor a csabai Knyihár Mihály

A békéscsabai Knyihár Mihály első csabai kolbászkészítőként kapta meg a Hungarikum-védjegyet termékeire, ezt a szakma Oscar-díjának tartja. A szilveszteri asztalon a pezsgő mellett a díjnak is ott a helye, miként a kolbásznak is.

Nyemcsok László

Kolbászaival az új évben is örömömet szeretne szerezni az embereknek

Fotó: Für Henrik-archív

– A két unokánk, a hat és féléves Lóci és másfél éves testvére, Déneske, vagy ahogy mi szólítjuk, Dini ki is követelné ezt magának – hangsúlyozta a családi gazdaság vezetője. – Feleségemmel, Ágival és az unokákkal együtt, itthon töltjük az év utolsó napját, majd köszöntjük az újévet. – A kolbász mellett azért malacsült is kerül az asztalra, a virsli és a rétes sem hiányozhat. Számomra a legszebb pillanat mindig az, amikor a két unoka együtt majszolja a nagyapa kolbászait. Hozzáteszem, a töltésbe már Lóci is besegít, Dini pedig beszívja a kolbászműhely illatát, amikor itt van nálunk.
Knyihár Mihály elmondta, családja számára elsősorban egészséget vár az új esztendőben, és azt, hogy ne legyen rosszabb év, mint az idei.
– Mindig előre nézek, igyekszem derűlátóan élni az életet – emelte ki. – Szép családom van, azt csinálhatom, amit szeretek, és jóleső érzés, hogy a készítményeinkkel sokaknak szerzünk örömet Békéscsabán, a vármegyében, de szerte az országban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában