MÁV-VOLÁN

2023.12.08. 11:38

A menetrendváltozás érinti a mezőhegyesieket, a battonyaiakat

Vasárnaptól (dcember 10-étől) a szokásos éves menetrendváltás keretében, kisebb mértékben változik a közlekedés. Mezőhegyes, Battonya is érintett.

Csete Ilona

Fotó: MW-illusztráció

A cél az, hogy a vonatokhoz való csatlakozások kedvezőbbek legyenek, illetve a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjából következő előnyöket még hatékonyabban ki lehessen használni az érintett térségek közlekedésében – fogalmaza MÁV-VOLÁN csoport közleményében.

Menetrendi változások december 10-től a 121-es Mezőhegyes—Újszeged vonalon, a 125-ös számú Mezőhegyes—Battonya vonalon az alábbiak szerint.
Egy Battonyáról 9 órakor induló  vonathelyettesítő járat Battonya-Mezőhegyes-Szeged között és egy Szeged autóbusz-állomásról 11:35-kor Mezőhegyesre induló közlekedik december 10-től. Mindkettő érinti Makón és Szegeden az autóbusz-állomást.
A Battonya és Mezőhegyes közötti vonathelyettesítő járatok helyett a menetrend szerinti buszokkal biztosítjuk az eljutást, emiatt egyes buszjáratok menetrendje kis mértékben módosul december 10-től: a Battonyáról Mezőhegyesre munkanapokon 4:55-kor induló 4955/562-es számú buszjárat 5 perccel korábban, és minden nap közlekedni fog, ezáltal a Mezőhegyes vasútállomásról 5:30-kor Mezőtúrra induló vonathoz (37329) továbbra is megmarad az átszállási kapcsolat – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában