Sarkad

2023.11.07. 16:49

Újabb facsemetéket ültettek

Harmincegy újabb fával bővült Sarkadon az újszülöttek ligete – ismertették az önkormányzat Facebook-oldalán.

Licska Balázs

A minap harmincegy újabb fát ültettek az újszülöttek ligetében

Forrás: Facebook

Ezúttal az előző év második felében, illetve a mostani első felében született gyermekek szülei – akik sikeres kérelmet nyújtottak be gyermekszületési támogatásra – vehették át jelképesen a gyermekeik számára ültetett, névvel is ellátott csemetéket egy emléklappal együtt dr. Mokán István polgármestertől.

A gyermekszületési támogatást dr. Mokán István javaslatára vezették be pár éve Sarkadon, hogy ezzel is támogassák a sarkadi családokat a gyermekvállalásban. Ehhez kapcsolódik, hogy az önkormányzat minden támogatott újszülött számára névre szóló fát is ültet az Anti út és a Zsarói utca sarkán lévő ligetben, erősítve a felnövekvő fiatalok és a város közötti köteléket.

A polgármester kiemelte: Sarkadon nagy, tízezer lelkes családban gondolkodnak, és a gyermekek ezen nagy család szívében és lelkében kiemelt helyet foglalnak el. Az önkormányzat igyekszik minél jobb feltételeket teremteni a felnövekvő generációk számára. Kitért a bölcsődét, az óvodákat, az iskolákat érintő beruházásokra, a tanuszodára, a játszóterekre és a közösségi terekre. A fejlesztések a gyermekeket segítik, akik Sarkad számára a jövő zálogát jelentik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában