Együttműködés

2024.05.28. 15:16

Szakmájukat a városházán gyakorolják a festőtanulók

Együttműködés, partnerség és cselekvés. Ezek a sikeres szövetség alappillérei, amelyhez vitathatatlanul társul az egyenrangú, közös célkitűzések felé mutató akarat, a kölcsönösen előnyös helyzet megteremtésére. Ezek a gondolatok is elhangzottak hétfőn annak az együttműködési dokumentumnak az aláírásakor, amelyben a Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Orosháza önkormányzata lép partnerségre. Lássuk, milyen területen!

Csete Ilona

A Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium olyan oktatási intézmény, amely több szakma elsajátításának elméleti és gyakorlati műhelye. Olyan műhely, ahol a tanulók törekszenek tudásuk részévé tenni a választott szakmaprofiljuk szakképzésének a rutinját.

együttműködés, festők, Gyua
Az orosházi középiskola és az önkormányzat képviselői aláírták a megállapodást. A szerző felvétele

– A partnerséget mindenki fontosnak tartja, hiszen az elmúlt évek történései arra késztetik az üzleti világot, az oktatás rendszerét, a települési önkormányzatokat, a civil szféra szereplőit, hogy a közös célok mentén egymásra találjanak és profitáljanak mind a maguk, mind pedig a közösség számára fontos értékek biztosítása érdekében. Az elmúlt évben azzal fordultunk az orosházi intézmény igazgatójához, hogy a polgármesteri hivatal belső arculatának esztétikai kialakításában, a tanulóik bevonásával, vállaljanak szerepet – fogalmazott az aláírást megelőzve dr. Burai Mihály jegyző. Fontosnak nevezte, hogy a helyi közigazgatás az ügyfelek fogadása során olyan arcot mutasson, amely az államhoz méltó, környezete vonzó, a benne dolgozók hangulata pedig pozitív.

Az együttműködésben az orosházi polgármesteri hivatal vállalása a megfelelő mennyiségű alapanyag biztosítása, a szakképzési centrum a tanulói közreműködést és aktivitást jelenti azzal a szakoktatói irányítással, amely a tanulók gyakorlati tudásának elsajátításához és elmélyítéséhez elengedhetetlen.

Arról már Pörneki Attila, az iskola igazgatója beszélt, hogy minden oktatási intézmény akkor lehet sikeres, ha szerves része annak a településnek, régiónak, a társadalomnak, amiben nap mint él.

– Mi mindent megteszünk, hogy munkánk és diákjaink minél jobban beintegrálódjanak városunk életébe. Békés vármegye egyik meghatározó szakképzési intézményeként igen  széles skálájú képzési struktúránkkal fontos célnak és feladatnak tekintjük a munkaerő-piaci igényekhez való rugalmas alkalmazkodást. Diákjainkat olyan tudáshoz juttatjuk, amik jó alapok. Örömmel kapcsolódunk be abban az együttműködésbe a festő-mázoló-tapétázó szakképzésben részt vevő és e szakmát elsajátító tanulóinkkal, akik a hivatalban gyakorlati munkát végezhetnek. Ez a gyakorlati munka a szakma elsajátításában segít, és erkölcsi, emberi értékeiket is erősíti – mondta az iskolaigazgató. 

Dávid Zoltán polgármester felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a hivatal a dolgos mindennapjait éli majd a munkák ideje alatt is, így a diákok valós hétköznapi közegben végezhetik tennivalóikat. A hivatal falai között dolgozva együtt kell működniük, figyelniük kell sok dologra, ami iskolai környezetben nincs. 

Az együttműködést mindenki várja, ez derült ki az együttműködés aláírásakor.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában