Fejlesztések

2023.11.03. 11:02

Több utca burkolatát is felújítják Szeghalmon

Több mint 1,2 milliárd forintból rengeteg beruházás valósul meg a közeljövőben Szeghalmon a TOP Plusz keretében – ismertette Macsári József polgármester a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amikor sorra vette a fejlesztéseket.

Licska Balázs

Macsári József polgármester ismertette, hogy milyen beruházások indulhatnak rövidesen Szeghalmon.

Fotó: Bencsik Ádám

Összesen tíznél is több belterületi utca újulhat meg 272 millió forintos támogatásból, így a Dózsa György, a Bartók Béla, a Szeleskert, a Sárrét, a Dobó, a Rákóczi, a Nádasdy, az Érmellék, a Simon Ferenc, a Vasvári, a Kárász, a Dapsy és a Kolozsvári egy-egy szakasza. A kiviteli terveket elkészítették, rövidesen indulhat a közbeszerzési eljárás.

Egy 320 millió forintos beruházás keretében a Szeleskerti csatorna melletti szabadidő-központban futópályát, streetballpályát, gördeszkapályát, sétányt alakítanak ki. Emellett a Tildy utcát és környékét érinti a fejlesztés: a köztéri óránál padokat helyeznek ki, az általános iskola előtt parkolókat építenek, járda készül a Tildy és a Dózsa utca között, zöld teret alakítanak ki a Tildy és a Fáy utcák sarkán.

Kilenc önkormányzati épületet korszerűsítenek energetikai szempontból 200 millió forintból. A fejlesztés – amely szigetelést és napelem-telepítést tartalmaz – érinti a három óvodát, a bölcsődét, az Ady utcai konyhát, a sportpályánál az öltözőt, a szociális intézményt, az egészségügyi alapellátás épületét, a városháza műhelyét. Szintén energetikai felújításokat foglal magában az a 96 millió forintos beruházás, amelynek keretében szigetelik a Tildy utcai konyhát és az egészségügyi alapellátás épületét, valamint a konyhára napelemeket szintén felhelyeznek.

Az egészségügyi alapellátás épületét nemcsak kívülről, hanem belülről is rendbe teszik. Többek között padló- és falburkolatokat újítanak fel bizonyos helyiségekben, belső ajtókat cserélnek ki, klímákat szerelnek be, akadálymentes mosdót alakítanak ki az 50 millió forintos projekt keretében. Emellett eszközöket ugyancsak beszereznek a rendelők számára.

A várhelyi táborban nagyszabású beruházást készítettek elő 127 millió forintból. Egyebek mellett erdei tornapályát, gyerekeknek játszóteret, tanösvényt alakítanak ki, rendbe teszik a közösségi színpadot. A Körös-parton kajakosoknak és kenusoknak ki- és beszállópontokat, kishajó-kikötőt, sólyapályát építenek, valamint rendbe teszik a piknikező és tűzrakó helyeket.

Hiánypótló beruházás valósul meg a Fáy utcai óvodánál 63 millió forintos támogatással. Egy tornaszobával bővítik az intézményt, valamint várhatók belső felújítások és átalakítások is, továbbá fejlesztő eszközöket vásárolnak. 

A vízelvezető rendszerek fejlesztése ugyancsak folytatódik Szeghalmon 85 millió forintból. Zárt és burkolt csatornák építésével oldanák meg a problémákat a Bajcsy-Zsilinszky és az Árpád utcák egy részén, ezzel tehermentesítve a Dózsa utcai rendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában