Átadó

2023.11.10. 19:29

Felavatták Battonya tündéri bölcsődéjét - galériával

Tündérkert bölcsődét avattak a helyiek pénteken. A 24 férőhelyes létesítmény két ütemben valósult meg, több mint 230 millió forintos beruházás keretében. Erdős Norbert országgyűlési képviselő a városvezetéssel, az intézmény dolgozóival közösen vágta át az intézmény avatószalagját, miközben a modern, mindennel felszerelt csoportszobában a gondozók a gyerekekkel énekeltek, mondókáztak, játszottak önfeledten.

Csete Ilona

Varga István Tamás jegyző, Boros Csaba, Erdős Norbert, Korobán Éva, Fábián Ildikó bölcsődevezető

A hatvanas években épült bölcsőde Battonyán, sokáig működött is négy csoporttal, tizenhárom dolgozója volt. A rendszerváltás után, 1992-ben az akkori képviselő-testület megszüntette. Az ingatlant a későbbiekben a családsegítő szolgálat használta. 2009-ben az önkormányzat 55 millió forint támogatást nyert a Biztos Kezdet Gyerekház kialakítására az ingatlanban. A gyerekház szolgáltatásait sokan igénybe is vették, a megfogalmazott szülői igényekre reagálva döntött úgy a képviselő-testület, hogy kezdeményezi új bölcsőde építését.

Kiváló szakmai hozzáértéssel és gyermekbarát környezettel várják a bölcsődéseket. A szerző felvételei

Két körben pályázott az önkormányzat és összesen 231,35 millió forint támogatásban részesült. A támogatásokból létesülhetett 2 csoportszoba, tornaszoba, sószoba és minden egyéb, a működéshez szükséges helyiség a korszerű ingatlanban. Minderről meggyőződhettek a bölcsődébe látogató vendégek pénteken.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő emlékeztette az ünneplőket, 2010-ben országosan 32 ezer bölcsőde volt, napjainkban 63 ezer. Majdnem megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma, ahogy itt, Battonyán is.

– Kormányunk részéről jól érzékelhető a vidékfejlesztő, a vidéket támogató politika. Van még egy szemléletes számunk: 2010-ben 320 helyen, most 1100 településen érhetik el a szülők a bölcsődei szolgáltatásokat. Ez jelentős előrelépés, amire büszkék lehetünk – tette hozzá a politikus.

Boros Csaba polgármester a munkahelyteremtésről, a színvonalas szakmai munkáról, a XXI. századi körülményekről beszélt, amelyekkel minden követelménynek maximálisan megfelelnek. Előretervezés is történt, hisze sószobát is kialakítottak az épületben. A komplexum szép természeti környezetére külön felhívta a figyelmet a városvezető.

Az új épületszárny is gazdagon felszerelt

Amikor az első épületrész elkészült, 12 férőhelyet tölthettek be. Újabb 12 bölcsisnek alakítottak ki csoportszobát a második ütemben. Hat dolgozónak ad munkát a bölcsőde. Épült tornaszoba, fürdőszoba, sószoba, az épületen belül mosoda. A támogatási forrásból nagyon sok udvari, fejlesztő- és foglalkoztató játékot, színes bútorokat is beszerezhettek. Ezt már Korobán Évától, a Battonya Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet vezetőjétől tudta meg lapunk. Ennek az integrált intézménynek a része a Tündérkert Bölcsőde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában