Dienes Béláné

2023.11.25. 17:33

Elismerték a kémia-fizika szakos tanárnő sikeres életpályáját Orosházán

Ismét gyarapodott az orosházi Táncsics gimnázium aulájának a dicsőségfala: Primus Inter Pares díj kitüntetésben részesült Dienes Béláné, a középiskola nyugalmazott tanára.

Csete Ilona

Megidézték a tanárnő Táncsicsban végzett munkáját

Forrás: Facebook

Dienes Béláné középiskolai tanár 1961-ben érettségizett az orosházi Táncsicsban, 1966-ban szerzett diplomát a Szegedi József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának kémia-fizika szakán. 1966-tól az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tanára lett, 1972-től a kémia munkaközösség vezetője is volt. Megkapta 1978-ban a Czabán Samu-díjat, majd 1981-ben Kiváló Munkáért Miniszteri Dicséretben részesült, 1996-ban lett Táncsics-díjas, 2001-ben Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, 2004-ben Arany Díszoklevelet vett át.

Az ünnepségen méltatta az Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete Dienes Béláné kémia-fizika szakos tanárnő sikeres életpályáját. A pedagógus majd 40 évig tanított a Táncsicsban. Ez idő alatt számos diákkal szerettette meg a kémiát, közülük többen országos versenyeken értek el kiváló eredményeket, majd lettek sikeresek orvosi, vegyészmérnöki, tanári pályájukon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában