Fejlesztés

2023.11.01. 15:46

Ebben a kardoskúti utcában kialakítanak, majd pályáztatással értékesítenek tíz telket

Kardoskúton a Vadvirág utca mostantól új funkciót kap a település központjától alig pár percnyi járásra. Eddig ott, az önkormányzati földterületet a Kardoskút Zrt. haszonbérben művelte. A képviselő-testület a legutóbbi ülésén ezt a területet kivonta a művelésből. Az utca két oldalán 5-5 építési telket alakítanak ki. Ottjártunkkor is dolgoztak a területen, s már azóta a műszaki átadás is megtörtént.

Csete Ilona

Ebben az utcában kialakítanak, majd pályáztatással értékesítenek tíz telket.

Fotó: Csete Ilona

– Utcát kellett nyitnunk. Van sok új érdeklődő, akik jönnének, építkezni szeretnének. A telkeink elfogytak. A Vadvirág utca remek lehetőség, hogy újabb sikeres telekértékesítést végezzen ott önkormányzatunk. Zúzott kővel borított már az utca, a közvilágítást kiépítjük a folytatásban. Több ez, mint jó befektetés. Nekünk, itt élőknek is és a kistelepülés családias adottságaira vágyóknak is. Jelezték visszatérési szándékukat családok, külföldről is érkezne olyan telekvásárló, aki itt képzeli el élete folytatását. Képviselő-testületünk a tíz építési telekre hamarosan kiír pályázatot és majd dönt, kinek és milyen feltételekkel adja el – sorolta Varga Pál polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a községben az ingatlanok árai nem véletlenül magasabbak a szomszédos településekhez képest. A lakosság részére nyújtott szolgáltatások beépülnek az árképzésbe, aki akár telket, akár családi házat akar venni, ezt megtapasztalja.

A községbe érkezőket egyébként rendezett településkép fogadja, a napokban például maroknyi közfoglalkoztatott végezte (ők tartják rendben Kardoskút közterületeit) az őszi virágosítást, parkosítást. Az önkormányzat saját költségvetési forrásból vásárolt növényeket. Kiültették, hogy szebbé tegyék környezetüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában