A Patrubány-Csoóri-vita

2023.11.09. 10:50

Dányi László könyvét mutatták be Csabán

Dányi László – A Patrubány-Csoóri-vita, avagy az írók nemzetárulása (1957-2007) című könyvének bemutatóját tartották szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Vásári Erzsébet

Dr. Kurucz Ferenc és Herczeg Tamás beszélgetett Dányi Lászlóval

Fotó: Für Henrik

Az eseményen elhangzott, bár a kötet 2020-ban jelent meg, azt Békéscsabán még nem tárták ilyen formában a nagyközönség elé.

A bemutatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és szociológus köszöntötte elsőként a jelenlévőket, aki a beszélgetés moderátora is volt. A könyvet dr. Kurucz Ferenc ügyvéd és Békés vármegyei nyugalmazott rendőrfőkapitány mutatta be, aki mellett természetesen a szerző is szólt írásának történetéről és előzményeiről. Beszélgettek továbbá az írótársadalom viszonyulásához 1956-ról, azon belül is egy alárásgyűjtésről, illetve arról a kérelemről, amit az ENSZ-hez juttattak el, mondhatni elárulva vele Magyarországot. 

Herczeg Tamás elmondta, Dányi László kötete véleménye szerint két részletre tagolható, és az átlag embernek egy igen nehéz olvasmány lehet. Hangsúlyozta azonban, hogy nagyon komoly kutatómunka áll mögötte és dr. Kurucz Ferenccel egyetértettek abban, hogy sokak számára meghökkentő lehet a tartalma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában