Országjárás

2023.11.24. 10:15

Brüsszelben azt szeretnék, hogy úgy táncoljunk, ahogy ők fütyülnek: dr. Kovács Zoltán tartott fórumot Sarkadon – galériával

Brüsszelben azt szeretnék, hogy úgy táncoljunk, ahogy ők fütyülnek – mondta dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, aki csütörtökön este Sarkadon, a Kossuth utcai általános iskola kamaratermében tartott Védjük meg a szuverenitásunkat! címmel fórumot dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Mokán István polgármester meghívására.

Licska Balázs

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Kovács Zoltán államtitkár és dr. Mokán István polgármester a rendezvény előtti sajtótájékoztatón.

Fotó: Lehoczky Péter

– Az Európai Unió az elmúlt több mint egy évtizedben válságokról válságokra bukdácsolt, azok a megoldási javaslatok, amelyeket hoztak, kudarcosnak bizonyultak. Ennek ellenére újabb és újabb támadásokat indítanak, olyan területeket céloznak meg, ahol semmi keresnivalója az EU intézményeinek, el szeretnék venni a szuverenitás egyes elemeit a tagállamoktól – fogalmazott dr. Kovács Zoltán a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

Az államtitkár elmondta, példa is volt arra, hogy ez miként működött, hiszen 2002 és 2010 között feladta a nemzeti érdek védelmét, a teljes önállóságát és önálló gondolkodását a baloldal, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok úgy táncoltak, ahogy nekik külföldről fütyültek. 

Kiemelte, hogy jogi, politikai csatákra kell felkészülni; és az a feladat most, a veszélyek korában, hogy a beavatkozási próbálkozásokat a lehető legteljesebben kivédhessék. Ezért született meg a szuverenitásvédelmi jogszabálycsomag, amely jogi kereteket adva lehetővé teszi majd Magyarország alkotmányosságának, érdekeinek védelmét. 

Védjük meg szuverenitásunkat! címmel tartott csütörtökön Sarkadon fórumot dr. Kovács Zoltán államtitkár. Fotó: Lehoczky Péter

– Az országjárás kiváló alkalom arra, hogy az országos politikában résztvevők úgy találkozzanak a választópolgárokkal, ahogy azt a helyi politikusok folyamatosan teszik – folytatta dr. Kovács Zoltán. Hozzáfűzte: az országjárások és a nemzeti konzultációk bizonyították, hogy ezeknek a párbeszédeknek van létjogosultságuk. Akkor fordulnak a közvéleményhez, amikor a választások közötti időszakokban újabb kihívások jönnek, újabb kérdések merülnek fel. Ismét akad több olyan téma, amellyel érdemes foglalkozni, ezt tükrözi a mostani nemzeti konzultáció 11 kérdése.

– Nyilvánvaló, hogy a világ nem lesz olyan, mint amilyen volt, elkezdődött egy átalakulás – hangsúlyozta az államtitkár, sorolva, hogy előbb a koronavírus-járvány, majd az azt követő gazdasági helyzet adott újabb feladatokat, azután az ukrán-orosz háború, most pedig az izraeli-palesztin összecsapás. Hozzátette: újra kell gondolni azokat a lépéseket, amelyeket eddig tettek. Meg kell védeni, becsülni a rezsitámogatást, a kamatstopot, a gyermekek védelmében hozott intézkedéseket. 

Mint fogalmazott, újra napirendre került a migráció kérdése, és az elmúlt hetek történései kristálytisztán jelzik, hogy milyen veszélyeket rejt magában a tömeges migráció és a párhuzamos társadalmak kialakulása, amivel a nyugat-európai politikusok nem tudnak mit kezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában