Összefoglaló

2023.11.19. 19:41

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 19.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 19-én.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

Leálltak a napokban a szökőkutak Békéscsabán, csak jövő tavasszal indulnak újra.

Tudni kell jó használni az autó világítóeszközeit, akinek ez nem megy, az a helytelen lámpahasználattal zavarhatja a többi közlekedőt. Fut a rendőrség és a baleset-megelőzési bizottság „Látni és látszani” kampánya, amelyben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy különösen a hideg évszakban milyen fontos a láthatóság és a látás – írja a kreszvaltozas.hu.

Több problémát okozott jaminai választókerületében az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű eső – írta Opauszki Zoltán tanácsnok, önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy ezért kért intézkedéseket a hivataltól.

Három éjszaka alatt beemelte a Hódút Építő az M44-es szegedi vasútvonal fölötti hídjának gerendáit – írja a magyarepitok.hu oldal. Jó ütemben halad az M5-ös autópályát Békéscsabával összekötő M44-es gyorsforgalmi út nyugati szakaszának építése. Az autópálya és Szentkirály közötti 32,2 kilométeres, új nyomvonalon épülő négysávos utat összesen 14 műtárgy megépítésével kivitelezi a Hódút Építő Kft.

Kábítószer hatása alatt megrongált egy autót, majd amikor a kocsi tulajdonosa számon kérte, őt is megverte – ezért, garázdaság, testi sértés és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 43 éves kevermesi férfi ellen.

Dübörgő zaj, tojáshéj- és csontmaradványok, gyümölcsmagvakat is tartalmazó végtermékek a padláson – tipikus jelei annak, hogy nyest fészkelte be magát házunk legfelső szintjére. A kis ragadozók és más hívatlan vendégek, rágcsálók életmódjáról, kíméletes elriasztásáról Boldog Gusztáv természetvédelmi szakembert kérdeztük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában