Békéscsaba

2023.10.06. 17:03

Újra pályázhatnak az andrássys diákok: az élmény lett a Barát Tünde-díj kapcsán az idei téma

Második alkalommal hirdette meg a tavaly elhunyt pedagógus emlékére életre hívott Barát Tünde-díjhoz kapcsolódó pályázatot a család a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium együttműködésével – jelentették be pénteken a középiskolában.

Licska Balázs

Nagy Dóra (a pulpitusnál) szerint érdemes belevágni az alkotásba

Fotó: Licska Balázs

A pályázatra az andrássys diákok jelentkezhetnek kétféle módon: amíg média kategóriában fotósorozattal vagy írással, addig mozgókép kategóriában saját készítésű rövidfilmmel.

Dián Tamás, Barát Tünde élettársa elmondta: tavaly a hála volt a téma, idén pedig egy sorsolás eredményeként az élmény lett, amelyet a pedagógus sokkal többre tartott bármilyen tárgynál. Hozzátette: Tündét nem lehet visszahozni, de itt lehet tartani; és az, amit adott, részletekben itt van. Ahogy a pedagógus hitvallása is volt, a díjjal ugyancsak azt a célt tűzték ki, hogy segítsék a diákokat, lehet, hogy a pályázat sorsokat befolyásol.

Egy videót is lejátszottak, amelyen Barát Tünde beszélt 
Fotó: Licska Balázs

A Barát Tünde-díj első kiírásának egyik nyertese Nagy Dóra volt, aki elmondta: jó kezdeményezésnek ítéli a pályázatot, amely egy lehetőséget is jelent arra, hogy a tanulók megmutassák magukat. Több tanácsot megosztva hozzátette, érdemes belevágni az alkotásba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában