Nyomáscsökkenés

2023.10.17. 10:52

Mossák az ivóvíz-hálózatot Gyomaendrődön

Ivóvíz-hálózat mosatási munkálatokat végeznek október 31., keddig Gyomaendrődön – adta hírül az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. hétfőn.

Vásári Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Ismertették, a mosatás ideje alatt a fogyasztók tapasztalhatnak nyomáscsökkenést, illetve a nappali időszakban rövid, 1-2 órán át tartó vízhiányra számíthatnak. A munkálatokat követően pedig az érintett szakaszon zavaros lehet a víz. Hozzátették, utóbbi esetén nincs különösebb tennivaló, csupán néhány percig folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat. Javasolják továbbá, hogy a mosatás idején a fogyasztók saját hálózatukat is mossák ki.

A munkálatok szükségességéről részletezték, hogy az Alföldvíz Zrt. az általa működtetett teljes ivóvízrendszert évente két alkalommal tisztítja meg, az ivóvízminőség megőrzésének érdekében. A munkálatok több mint három hónapot vesznek igénybe, amíg a kutaktól a települési vízhálózatok vezetékéig minden olyan műtárgyat megtisztítanak a szakemberek, amiken átfolyik a fogyasztók által használt víz.

Mint ismertették, a tisztítás mechanikusan történik, amelynek keretében egy speciálisan kiképzett szivacsdugóval szakaszonként takaítják ki a vezetéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában