Önkéntesekkel

2023.10.02. 11:13

Megpróbálták kihajtani az őzeket a szarvasi Ótemetőből

Az Ótemetőben elszaporodott őzek kihajtására tettek kísérletet szombaton Szarvason – adta hírül Lázár Zsolt evangélikus esperes, az Ótemplomi Szeretetszolgálat vezetője. Megtudtuk, az őzek kihajtására kegyeleti okokból van szükség, és önkéntesek segítettek a programon.

Vásári Erzsébet

Önkéntesek csatlakoztak az akcióhoz, jobbra Lázár Zsolt.

Forrás: Facebook

Lázár Zsolttól megtudtuk, komolyabb eredményt ugyan nem értek el a kihajtás kapcsán, de a tapasztalatok megmutatták számukra a továbbvezető utat. Novemberben pedig a kerítések javítása után újabb hasonló akciót szerveznek.

Ismertette, a feladataikat látják, miszerint mind a négy Ótemetői tulajdonosnak meg kell javítani a kerítéseket, hiszen azok az önkormányzat, a katolikus, a zsidó és az evangélikus temetőrészeknél egyaránt rosszak vagy hiányosak. Ezentúl a nehezen megközelíthető táblákat ki kell takarítani, utána a gyökereket fel kell szedni, mivel egy év alatt újra burjánzik a növényzet. Ehhez viszont szükséges külső forrásokat is igénybe venni, mert jelenleg erre nincs pénze az egyházközségnek. Javasolják továbbá a vadriasztó szerek alkalmazását (például Anti-Bissan folyadék).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában