Felvonulás

2023.10.01. 08:30

Lampionok világították meg az Élővíz-csatornát

Nagy sikerrel rendezték meg a Szent Mihály napi lámpások éjszakáját Békéscsabán, a Csabagyöngye stégének környékén szombaton este.

Papp Gábor

Fotó: Hajdú Hetény

Opauszki Zoltán, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, a lampionos vízi felvonulást több ok miatt hívták életre.

– Egyrészt adja magát, hogy használjuk ki a belvároson keresztül húzódó Élővíz-csatorna adottságait. Emellett természetesen fontos, hogy élettel töltsük meg a Munkácsy Negyedet – fogalmazott. – A Csabagyöngye stégén egy remek koncertet hallgathattak az érdeklődők, a környező intézményekben pedig, amelyek szintén a negyed részeit képezik, mindenütt különböző programok zajlottak. A rendezvényt tavaly szerveztük meg először, és rögtön nagyon nagy sikere volt. Ezalatt remek együttműködés alakult ki a Békési Kajak-Kenu Club, a Csabagyöngye és a Békéscsabai Diákönkormányzat között.

Fotó: Hajdú Hetény

Az előző évi kedvező visszajelzések után döntöttek úgy, hogy a programból hagyományt teremtenek, és beillesztik az idei év Szent Mihály-napi eseményeibe.

Opauszki Zoltán elmondta, a hajózásra bárki jelentkezhetett, amihez előzetesen nyitottak egy regisztrációs felületet. A hajókat a Békési Kajak-Kenu Club biztosította, ahogy a kormányosokat is. A felvonulást 19 óra 15 perctől Kádár Kolos és Janbroers Nándor akusztikus koncertje kísérte. A lampionos felvonuláson pedig mintegy tizenöt hajó vett részt, míg a hidakon, a Csabagyöngye stégén, az Élővíz-csatorna partján, a turisztikai főpályaudvar peronján sok százan figyelték a programot. Számos korosztály, fiatalok, családok, idősebbek egyaránt kilátogattak a rendezvényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában