Pusztaföldvár

2023.10.28. 20:39

Három Prima-díjat adtak át a VOSZ-gálán: messze viszik a vármegye jó hírét

Átadták a vármegyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) rendezvényén szombaton, Pusztaföldváron. Jutalmazták a kick-boxos Debreczeni Team csapatát; Kovács Editet, a Békéscsabai Jókai Színház művészét; valamint a tótkomlósi Komlós Néptánc Egyesületet.

Licska Balázs

Sonkolyos Szabolcs, Pusztaföldvár polgármestere; a Komlós Néptánc Egyesület képviseletében Krcsméri Milán és Okányi Bettina; Kovács Edit, a Jókai színház művésze; a Debreczeni Team képviseletében Debreczeni Dezső és Debreczeni Frida; valamint Nagy Mihály László, a VOSZ vármegyei elnöke.

Fotó: Für Henrik

Sport kategóriában elismerést kapott a Debreczeni Team. A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya 1982-ben jött létre, egy időben az egyesülettel. A Debreczeni Team csapatát 2008-ban hívta életre Debreczeni Dezső többszörös világ- és Európa-bajnok sportoló. A tömegsportra alapozva, saját nevelésű tehetségeket versenyeztetve ér el a gárda kimagasló hazai és nemzetközi sikereket. Azt, hogy milyen munka is folyik a Debreczeni Team berkein belül, fiatal sportolók mutatták be a rendezvényen.

Színművészeti kategóriában díjazták Kovács Editet, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai Mari- és Domján Edit-díjas művészét. Békéscsabán született, és rengeteg kitüntetéssel kikövezett pályafutását eddig végig a városi teátrumban töltötte. A róla szóló kisfilmben elmondta, sokat jelent neki, hogy egy befogadó társulat tagjaként szülővárosában lehet színész, és jól esik neki, ha az előadások után megállítják például a piacon, szereti, hogy közvetlenebb kapcsolatban van a helyiekkel. A díjat egy Radnóti Miklós-verssel köszönte meg, kiemelve, a művészet tud segíteni.

Népművészeti kategóriában a Komlós Néptánc Egyesület érdemelt ki elismerést, amely 1949-ben alakult, tehát jövőre lesz 75 éves. Célként tűzték ki anno a magyar és szlovák táncok megismertetését, népszerűsítését, a helyi nemzetiségi kultúra és hagyományok továbbörökítését. A csoport az elmúlt évtizedek alatt több jutalmat zsebelt be. Krcsméri Milán, az egyesület művészeti vezetője nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy kiérdemelték a vármegyei Prima-díjat, mint fogalmazott, ez minősíti az elmúlt csaknem 75 évet, valamint jelzi azt, hogy jó úton járnak.

Kiváló vállalkozói címeket adtak át

Kiváló vállalkozói címeket ugyancsak átadtak a rendezvényen, így jutalmat vehetett át Dér István, Petrovszki Gyöngyi, Dékány Attila és idősebb Szűcs Tibor. A VOSZ országos eseményére, budapesti ünnepségére szóló meghívót érdemelt ki ifjabb Losonczi István. A VOSZ békéscsabai irodavezetőjét, Gyebrovszki Editet szintén díjazták; valamint társadalmi felelősségvállalásáért, a település érdekében végzett tevékenységéért elismerték Sonkolyos Szabolcsot, Pusztaföldvár polgármesterét is. 

Nagy Mihály László, a VOSZ vármegyei elnöke mondott köszöntőt a rendezvényen.  Fotó: Für Henrik

Nagy Mihály László, a VOSZ vármegyei elnöke kiemelte, hogy a vállalkozók nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény, és – mint fogalmazott – mindannyian azért dolgoznak, hogy a térség kikerülhessen a kávéscsésze alól. A gálán azokat a kimagasló teljesítményeket ismerik el az élet különféle területein a Prima-díjakkal, amelyekkel viszik Békés vármegye jó hírét. A jutalmazott vállalkozók pedig – akik becsületesek, adót fizetnek és a környezetükben lévő közösségekre is figyelnek – a vármegye több településéről érkeztek.

Gál É. Beáta, a VOSZ kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a VOSZ, és viszik tovább a korábbi elnök, Demján Sándor által megfogalmazott értékeket. Kiállnak a vállalkozók, a munkáltatók érdekeiért, segítik a tehetségeket, a magyar géniuszt. Hangsúlyozta, kézzel fogható válaszokat adnak a kihívásokra, folyamatosan újabb szolgáltatásokat nyújtanak.

Díjazzák a kiemelkedő teljesítményeket

A Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Rákóczi Attila példaértékűnek nevezte, hogy a VOSZ az alapfeladatai mellett a kiemelkedő teljesítményeket, valamint a kiemelkedő vállalkozásokat is jutalmazza. A díj egyfajta visszaigazolás számukra, illetve újabb célok kitűzésére egyaránt lehetőséget ad. Hangsúlyozta, hogy Békés vármegye élhető és változatos, és hogy mindannyian azért dolgoznak, hogy a gazdaságot erősítsék, a foglalkoztatottságot növeljék.

Szebellédi Zoltán, Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke a vállalkozók társadalmi felelősségvállalásának fontosságáról beszélt. Úgy véli, a VOSZ is ezt a szellemiséget képviseli, példát mutat összefogásból és értéket közvetít. 

Sonkolyos Szabolcs bemutatta a falu adottságait Fotó: Für Henrik

Sonkolyos Szabolcs, Pusztaföldvár polgármestere emlékeztetett: volt olyan terv az 50-es években, hogy ipart telepítsenek a faluba, erre azonban az akkoriak nemet mondtak, így megmaradt mezőgazdasági jellegűnek. Ő célul tűzte ki, hogy tegyék nagyobbá Pusztaföldvárt. Bemutatta több helyen is, hogy a falu milyen adottságokkal rendelkezik, milyen fejlesztéseket lehetne oda vinni. Összeállítottak egy pályázatot, amelynek nemrég meg is lett az eredménye, így technológiai ipari park jöhet létre a faluban, komplex településfejlesztéssel együtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában