Szemle

2023.10.25. 09:51

Friss csabai híreket olvasna? Ez az Ön cikke!

Szerdán délelőtt is egy blokkba válogattuk a legfrissebb híreket a megyeszékhelyről.

Beol.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A vármegye védelméért vehettek át kitüntetést
A Körös Mentőcsoport, dr. Krizsán Anett és Kovács Ferenc vehette át a Békés Vármegye Védelméért emlékplakettet a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság kedden megtartott második félévi ülésén Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatalban. Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja kifejtette, a Körös Mentőcsoport példája annak, hogy miként lehet lelkes önkéntesekből több szervezetet összegyúrni olyan módon, hogy komplex feladatokat lássanak el. Dr. Krizsán Anett korábbi igazgatóként, a gyomaendrődi járási hivatal vezetőjeként, a helyi védelmi bizottság elnökeként és a koronavírus-járvány alatt is komoly munkát végzett a vármegye és a lakosság érdekében. Kovács Ferenc a mentőcsoport alapító tagja, búvár, alpintechnikai, vízimentő, aki a 2000-es évek közepétől részt vesz a katasztrófák elleni védekezésben. Önkéntesként civil szervezeteket, egyesületeket hozott létre.

Megújulhat a jaminai körforgalom
Az Ilosvai utcában a járdalapos járda átrakására 1,4 millió forintot, míg a jaminai körforgalom karbantartására és részbeni felújítására összesen 3,6 millió forintot szánnak Békéscsabán – erről döntött nemrég tartott ülésén a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság. Az Ilosvai utcai fejlesztést a 4. számú, a jaminait pedig a 10. és 12. számú egyéni választókerületben rendelkezésre álló, kommunális fejlesztésekre fordítható forrásból fedezik.

Művészeti ösztöndíjat kap Szives Márton
Bekerült a Magyar Művészeti Akadémia művészeti ösztöndíjprogramjába Szives Márton Pro Arte Aranyérmes ütőhangszeres előadóművész, a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, a Munkácsy Vizuál megálmodója és művészeti vezetője.

– Mint hangszerjátékos, kitűnő technikai és zenei felkészültsége segíti a művek igen magas szintű megszólaltatásában. Mint előadóművész, sok kortárs zeneszerzőt inspirál új művek megírására – írta ajánlójában Szives Mártonról Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze.

Remekeltek az ügyfélszolgálati versenyen az alföldvízesekKiválóan teljesítettek az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. munkatársai az Országos Ügyfélszolgálati Versenyen. A XVII. Országos Ügyfélszolgálati Versenynek és Konferenciának idén Sopron adott otthont. A rendezvény főszervezője a Magyar Víziközmű Szövetség, valamint a tavalyi verseny győztese, az Aqua Szolgáltató Kft. volt. Az első napon a csapatok szóban és írásban versengtek. Germán Béla, Kádas Erika, valamint Mülek Mónika kiváló teljesítménnyel szerezte meg a második helyezést, és állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Élő adásban szavaltak verseket
Összesen 86 Kárpát-medencei iskola tanulói és tanárai mondtak egymás után élő adásban verset kedden, amit az érdeklődők a versfolyam.hu oldalon követhettek. A közvetítésért a vármegyeszékhelyen a Békéscsabai Médiacentrum felelt. Csibor Géza szervező elmondta, a Médiacentrum egyik stúdiójában, discordon keresztül fogadták be az előadók verseit, majd közvetítették a versfolyam oldalon. Békés vármegyéből összesen 6 iskola vett részt a programon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában