Békéscsaba

2023.10.24. 09:51

Ezért nem működik a Petőfi ligeti buszmegállónál a kijelző

Hamarosan ismét működik majd a Petőfi ligeti buszmegállónál a menetrendet jelző tábla – ismertették a Volánbusz Zrt.-nél. Egy olvasó panaszkodott, miszerint nem működik a kijelző, és érdeklődött, hogy mikor fog.

Licska Balázs

A volántársaságnál kiemelték, hogy minden bejelentett ügyet kivizsgálnak

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A volántársaságnál elmondták, hogy a buszmegállónál felújítási munkálatok közben átvágtak egy kábelt, a kijelző emiatt nem működik. A cég az illetékes szolgáltató felé jelezte a problémát, a hiba orvoslása folyamatban van.

Békéscsabán egyébként nyolc kijelző található: a Szabadság téren és a buszállomásnál három-három, míg a Petőfi ligetnél kettő. Mivel a buszok esetében nincs valós idejű járatkövetés, ezért a táblák csak statikus adatokat jelenítenek meg: azaz elektronikus formában azt a menetrendet, amit papír alapon amúgy is kifüggesztettek. A papírokat rendszeresen ellenőrzik, és amennyiben sérültek vagy hiányosak, a munkatársaik gondoskodnak a cseréről vagy a pótlásról.

Az olvasó azt szintén szóvá tette, hogy olykor korábban indulnak a buszok az adott megállótól, mint ahogy az a menetrendben szerepel. A volántársaságnál kiemelték: a busz nem indulhat a menetrendben jelzettnél hamarabb. Ha a járat a megállóhelyre korábban érkezik, akkor a buszsofőrnek meg kell várnia a menetrendben jelzett időpontot, és csak akkor indulhat tovább.

Korai közlekedés miatt az elmúlt időszakban, júliustól októberig mindössze hat esetben érkezett a társasághoz utasoktól panasz. Ez ahhoz képest elenyésző, hogy egyébként a járatszám éves szinten megközelíti Békéscsabán a 82 ezret, ami átlagosan napi 225 járatot jelent. Azonban minden bejelentett ügyet kivizsgálnak, a megalapozottnak talált esetekben pedig kérik az érintett munkavállalókat a menetrend pontos betartására.

– A menetrendben foglaltak, valamint a menetrend szerinti közlekedés betartása a sofőr felelőssége és munkaköri feladata – hangsúlyozták a Volánbusz Zrt.-nél. Mint írták, a reggeli és a délutáni csúcsidőben a forgalmi viszonyok miatt lehetnek késések, de törekedni kell a késés minimalizálására, figyelembe véve persze az utasok biztonságát és azt, hogy be kell tartani a KRESZ előírásait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában