Látogatás

2023.10.30. 14:21

Békéscsaba zöld törekvéseit is bemutatták a finn nagykövet számára

Többek között a Csabagyöngye Kulturális Központot is megtekintette Finnország magyarországi nagykövete, Pertti Anttinen, aki nemrég Békéscsabára látogatott – erről írt Facebook-oldalán Opauszki Zoltán, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, az intézmény igazgatóhelyettese, valamint Szente Béla önkormányzati képviselő, a kulturális központ igazgatója is.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán, Szente Béla és Pertti Anttinen

Ismertették a diplomatának a város zöld törekvéseit, azaz az erdősítési és fásítási programot, valamint az önkormányzat egyedi, megújuló energia termelésére és felhasználására irányuló fejlesztéseit. Emellett bemutatták neki a Wenckheim turista- és kerékpárutat, továbbá a jaminai bányatavak fejlesztésére vonatkozó törekvéseket. A beszélgetésekben partner volt dr. Duray Balázs, a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke, a Zöld14 Egyesület elnöke és Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke.

Opauszki Zoltán úgy értékelt, hogy a város zöld jellege elnyerte a nagykövet tetszését, aki arra biztatta őket, hogy a bemutatott fejlesztéseket mindenképpen valósítsák meg. Szente Béla pedig arról írt, hogy sokat lehet tanulni egy olyan környezettudatos országtól, mint Finnország.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában