Összefoglaló

2023.10.10. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 10.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 10-én.

Beol.hu

Betonfal dőlt egy kisfiúra és édesanyjára Budapesten, a gyerek meghalt. Egy iskola előtt történt a szerencsétlenség.

Gyertyák, mécsesek fénye világította be az orosházi református iskola utcafrontját kedden este. Gyertyagyújtást szerveztek a hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori pedagógus, dr. Csizmadia Sándorné Zsuzsika néni emlékére. Ő volt az a nyugdíjas, akit egy fiatal nő hétfőn kirabolt.

Újabb horrortörténetről adott hírt a nemzetközi média. Az egyik televízió tudósítása szerint negyven csecsemő holttestét találták meg a kibucba behatoló izraeli csapatok, többüket lefejezték.

A békési kötődésű Bodoczki Zsanett egy turistacsoport vezetőjeként élte át Izraelben a Hamász hétvégi támadását, a rakéták egy része tőlük nem messze csapódott be. Nagy nehézségek árán, idegfeszítő órák után a kormány segítségével térhettek haza Magyarországra.

Négy magyar artistát is kimenekítettek Izraelből. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ azonnal a tornászok segítségére sietett és a külügyminisztériumi bejelentést tett és konzuli segítséget kért a négy artistának, akik ez idő tájt épp Izraelben tartózkodtak. Magyarország Külügyminisztériuma intézkedett, mentesítő járatot indított a régióból – adta hírül a Magyar Nemzet.

164 igen az M44-es meghosszabbítására. Az Országgyűlés hétfőn döntött a Magyarország és Románia között a Békéscsaba-Méhkerék-államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta)-államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás kihirdetéséről.

Továbbra is lehet csatlakozni a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál felálló úgynevezett Lynx-zászlóaljhoz – ismertette Juhász László százados, a békéscsabai hadkiegészítő és toborzó iroda megbízott vezetője. Jelentkezni október 22-ig lehet, a nyolchetes kiképzés pedig október 24-én indul, amelyet a hódmezővásárhelyi alakulatnál kell teljesíteni. A Lynx-zászlóalj tagjai bruttó 737 ezer forintos fizetéssel kezdhetik meg katonai pályafutásukat.

Közel lehet az egy számjegyű infláció. A háború, az energiaárak és az elhibázott szankciók olyan mértékűvé emelték az inflációt Magyarországon, hogy azzal a jegybank nem tudott megbirkózni, ezért a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát és felelősségét – emelte ki a legfrisseb statisztikai adatokhoz fűzött keddi kommentárjában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében kitettek magukért idén is a Békés vármegyei gazdák. Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke elmondta, a kilenc gyűjtőpontról 49 170 kg adománybúzát szállítottak be partnerük, a Szatmári Malom Kft. szegedi malmába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában