Toborzás

2023.10.10. 10:41

Békéscsabán is lehet csatlakozni a Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljhoz

Nem csökkent az érdeklődés, még most is sokan keresik fel a Magyar Honvédség toborzóit azzal, hogy jelentkeznének a hódmezővásárhelyi, Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljba. Aki arra alkalmas, még tud csatlakozni, hogy a legjobbak között a világ egyik legmodernebb harcjárművén szolgáljon és bruttó 737 ezer forintos kezdőilletménnyel kezdhesse meg katonai karrierjét. Békéscsabán az Andrássy út 67-69. szám alatti toborzóirodában is lehet jelentkezni.

Licska Balázs

A nagy érdeklődésre tekintettel október 22-ig lehet jelentkezni

Fotó: Magyar Honvédség

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter augusztus 11-én pénteken, Szentesen jelentette be az „Embert a vasra” kampány indulását. A Magyar Honvédség „Hiúza” és a kiemelt illetmény ígérete megtette hatását: a toborzóirodák forgalma és az iranyasereg.hu látogatottsága is ugrásszerűen megnőtt.

Számos fiatal komolyan elhatározta magát, a szeptember 11-12-én tartott bevonuláson több százan jelentek meg az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál. Adategyeztetést követően a toborzók adtak egy általános tájékoztatót, majd egy – egészségügyi vizsgálatokból, pszichológusi elbeszélgetésből és fizikai állapotfelmérőből álló – alkalmassági vizsgálat következett. A felmérések alapján legjobbnak bizonyultak aláírták szerződésüket, és azonnal meg is kezdték alapkiképzésüket a gránátos alakulat tagjaként.

Az első hetekben a katonai alapismeretek elsajátításán és a fizikai állapotfejlesztésen volt a hangsúly, de a fiatal újoncok gyakorolták a katonai alaki fogásokat és a terepen történő tájékozódást is.

Az összesen 8 hetes alapkiképzés komoly fizikai és mentális kihívást jelent. Ez viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy maximálisan fel legyenek készítve szolgálatukra, a modern haditechnikai eszközök kezelésére, a későbbiekben is komoly fizikai követelményekkel járó kiképzésekre. Ezt a kiemelt helytállást anyagilag is elismeri a Magyar Honvédség, a Lynx-ekkel felszerelt gránátos zászlóalj tagjai kiemelt, bruttó 737 ezer forintos alapilletményt kapnak, már a kiképzés első napjától.

A nagy érdeklődésre tekintettel, illetve, mivel a Magyar Honvédségnek szüksége van tettre kész, hazája iránt elhivatott, a modern haditechnikát értő és kezelni képes fiatalokra, továbbra is lehet jelentkezni a Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljba. Aki szeretne bekerülni a legjobbak közé, keresse fel országszerte bármelyik toborzóirodát – Békéscsabán az Andrássy út 67-69. szám alattit – vagy a Magyar Honvédség karrieroldalát, az iranyasereg.hu oldalt.

Jelentkezni október 22-ig lehet, a bevonulás pedig október 24-25-én esedékes Hódmezővásárhelyen, a MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál. A feltételek között van a 18. betöltött életév, a cselekvőképesség, a büntetlen előélet, a magyar állampolgárság és a minimum 8 általános iskolai végzettség. A jogosítvány (B/C/D kategóriás) előnyt jelent, de nem feltétel – közölte a Magyar Honvédség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában