Magyarok Kenyere

2023.10.10. 13:45

Csaknem 50 tonna búzát ajánlottak fel a gazdák Békésben

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében kitettek magukért idén is a Békés vármegyei gazdák. Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke elmondta, a kilenc gyűjtőpontról 49 170 kg adománybúzát szállítottak be partnerük, a Szatmári Malom Kft. szegedi malmába.

Nyemcsok László

Az adománybúzából már elkészült a liszt

A felajánlásból összesen 31 960 kg lisztet őröltek, ebből 16 960 kilót a Békés vármegyei rászorultakat segítő szervezetei között osztanak ki, erről a NAK Békés vármegyei elnöksége dönt a következő ülésén. Tizenötezer kilogramm lisztet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára szállítanak ki. Kozsuch Kornél megköszönte az adományozók és a partnerek nagylelkűségét is.

– Ismét bizonyított a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása – emelte ki a NAK Békés vármegyei elnöke. – Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlottak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek határainkon innen, de a határainkon túl is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában