26 helyszínen

2023.09.22. 13:07

Vármegyejárás néven indítottak közösségépítő rendezvényeket szerte Békésben

Vármegyejárás néven indultak közösségépítő rendezvények Békés Vármegye Önkormányzatának szervezésében, összesen 26 Békés vármegyei helyszínen – közölték a vármegyeházán.

Licska Balázs

A Vármegyenap után Vármegyejárást indított Békés Vármegye Önkormányzata Fotó: MW

A napokon bemutatkoznak az adott járásban, településen található értéktárak és értékeik, a nemzetiségek és a hagyományőrző egyesületek. Az egész napos, közösségépítő rendezvények minden korosztályt megszólítanak, az egyes gasztronómiai értékek és mesterségek megismerésére is lehetőség adódik.

A rendezvények aktív résztvevői a települések művelődési házainak munkatársai, a civil szervezetek önkéntesei is. Többek között családi elfoglaltságok, gyermekműsorok, táncbemutatók, bábszínház és ételkóstolók színesítik az egyes helyszíneken a programokat – ismertették.

Legközelebb szeptember 23-án, szombaton Mezőkovácsházán; szeptember 24-én, vasárnap pedig Kétegyházán számít az érdeklődőkre a Vármegyejárás, amely egészen decemberig tart a hétvégi napokon. A részletes programok Békés Vármegye Önkormányzatának közösségi oldalán jelennek meg folyamatosan, a rendezvényeket megelőző napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában