Falunap

2023.09.11. 15:30

Tortát is készítettek, Murony anno kiállításon nosztalgiáztak

Falunapon szórakozhattak a helyiek hétvégén Muronyban. Szegfű Gábor polgármester a megnyitón külön köszönthette Dankó Béla országgyűlési képviselőt és az elszármazottakat is, akik szép számmal jöttek el a rendezvényre Békésről, Mezőberényből, Békéscsabáról.

dr. Nagy Szilvia

Fotó: Szabó István

Az egyik nyitóakkord a csülökfőző versenyen volt: több mint harminchárom csapat indult a gasztronómiai összecsapáson, a zsűri Tóth Imrét és csapatát ítélte  a legjobbnak.  Megnyílt a Murony anno fotókiállítás is, Perei Ágnes közművelődési szakember elmondta, rengeteg érdeklődőt vonzott a különleges tárlat, voltak látogatók, akik órákon keresztül nosztalgiáztak a helyiek fotográfiáinál. A digitalizált példányokon egykori épületek – a hivatal, a boltok, a fodrászat – települési életképek – utcaképek, családi események, falusi ünnepek, téeszes kirándulások, hagymaszedés – munkahelyi, színjátszó körös, óvodás csoportképek elevenednek meg, szeptember végéig megtekinthetők a művelődési házban.

Fotó: Szabó István

A falunapon szórakoztató programok követték egymást, társas-, moderntánc- és zumbabemutató, játszóház, ugrálóvár, kézműves vásár, tűzoltósági bemutató várta az érdeklődőket. A lengőteke-versenyen  Soltész István, a "pink" tortasütő versenyen Képíró Éva bizonyult a legjobbnak. Színpadra lépett Udvarhelyi Boglárka és Kiss Tivadar, Singh Viki és Hevesi Imre is. Dalcsokorra léptek fel a mezőberényi Mécses Egyesület tagjai. Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében szűrővizsgálatokat is tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában