Patrióták

2023.09.09. 07:23

Tizenöt fiatalnak segítenek Békéscsabán jogosítványt szerezni

.Tizenöt fiatalnak biztosít ingyenes KRESZ tanfolyamot, KRESZ vizsgát és egészségügyi vizsgát a Patrióta Békéscsaba Egyesület, illetve a Sofőrsuli közösen. A nyertes pályázókat pénteken, az egyesület székhelyén köszöntötték, ahol a támogatásokat is átadták nekik.

Gyemendi Réka

Pénteken adták át a támogatásokat.

Fotó: Gyemendi Réka

Az előzményeket ismertetve Bodóczi István, a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke elmondta, idén sem maradhatott el a Patrióta Jótékonysági Sport-és Családi Nap. Kispályás labdarúgó csapatok jelentkezését várták, akik nevezési díjat fizettek, az egyesület a befolyt összeget pedig idén is jótékonysági célokra fordította.

A Patrióták korábban már 500 ezer forinttal tudták támogatni a békéscsabai diákönkormányzatot. Arra is volt példa, hogy egy feltörekvő fiatal atlétát, Nagy Leventét sikerült több mint 200 ezer forinttal segíteniük. Idén úgy döntöttek, hogy békéscsabai fiatalokat támogatnak oly módon, hogy ingyenes KRESZ tanfolyamon és vizsgán, illetve egészségügyi tanfolyamon vehetnek részt.

Az egyesület partnere idén a Sofőrsuli és vezetője, R. Nagy Tibor volt, az összefogás eredményeként pedig közel 700 ezer forint értékben tudnak hozzásegíteni 15 békéscsabai fiatalt a jogosítvány megszerzéséhez. Elhangzott, a pályázatra több mint százan jelentkeztek, végül azok nyerték el a támogatást, akik a leginkább megfeleltek a kiírt feltételeknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában