Együttműködnek

2023.09.11. 12:34

Testvértelepülés lett Tarhos és Recsk

Tovább bővítette kapcsolatait Tarhos község a külföldi együttműködés után belföldön is – számoltak be Tarhos hivatalos közösségi oldalán az eseményekről. Mint írták, a tarhosi önkormányzat testvértelepülési együttműködést kötött Recsk Nagyközség Önkormányzatával.

Papp Gábor

Nagy Sándor és Kürti Sándor a napokban írta alá a megállapodást.

Forrás: Facebook

Az együttműködési megállapodást ünnepélyes keretek között a közelmúltban Recsken írta alá Kürti Sándor, Tarhos és Nagy Sándor, Recsk polgármestere. Az ünnepi alkalmon jelen volt a két település képviselő-testülete, delegációja is.

Kiemelték, mindkét településre jellemző a nyitott, kezdeményező közösségi élet. Ezt a célt szolgálja az új testvértelepülési együttműködés is, melynek keretében együttműködnek a kultúra, a közművelődés, az oktatás, a sport, valamint a gazdasági élet kölcsönösen fontosnak tartott területein, megismerve egymás hagyományait, a magyarság közös kincseinek feltárása érdekében egymás jelentős rendezvényein képviselik településüket, előmozdítják művészeik, hagyományőrző közösségeik bemutatkozását és bemutatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában