Tisztújító közgyűlés

2023.09.08. 12:21

Szegedi Balázs lett a Fidesz békéscsabai elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott a napokban a Fidesz békéscsabai alapszervezete, amelyen a taglétszám alapján héttagú elnökséget választottak. Szegedi Balázs lett a Fidesz helyi elnöke, alelnökként segíti Alföldi Károly, dr. Gulyás Péter, Nagy Sándor, Opauszki Zoltán, Paláncz György és Végh László – jelentették be pénteken a Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán, Herczeg Tamás és Szegedi Balázs ismertette a tisztújító közgyűlés eredményét a Fidesz-irodában /A szerző felvétele/

Herczeg Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke szerint erősíteni kell a közösségépítést, így szükséges készülni a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra.

– Új fejezetet kell nyitni – emelte ki Szegedi Balázs. Hozzátette: kihívásokkal teli idők járnak, de tisztában vannak azzal, hogy mit kell tenni. Békéscsaba elemi érdeke, hogy erős, helyi értékekre és érdekekre épülő kormánypárti politika legyen jelen a városban, hiszen ez viheti előre a települést.

Megemlékezett arról, hogy dr. Ferenczi Attila és Hanó Miklós halála miatt a Fidesz rövid időn belül két meghatározó politikusát veszítette el. Nem kérdés szerinte, hogy újra kell rajzolni a Fidesz arculatát, és miközben szem előtt kell tartani a stabilitást, meg is kell újulni. Ezért keményen kell dolgozni, javítani kell a politikai reakcióképességet, és a következő hónapok legfontosabb feladata, hogy olyan ajánlatot tegyenek a békéscsabaiaknak, ami előre viszi a várost.

Szegedi Balázs elmondta: húsz éve lépett be a Fideszbe, 15 éve foglalkozik hivatásszerűen közélettel, az elnöki megbízatás – és az, hogy titkos voksoláson 92 százalékkal választották meg – szerinte ennek az eredménye. Hangsúlyozta: sok támogatást kap a családjától, a közösségétől, és ezt a segítséget szeretné kamatostul visszaadni a szülővárosának. 

Hisz abban, hogy fiatalos energiával, politikai tapasztalattal megfelelő ajánlatot tudnak adni a választóknak. Békéscsaba egyértelműen az elmúlt évek nyertese volt, de a világ megváltozott, és készek előremutató politikával megtalálni a kihívásokra a válaszokat.

Herczeg Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke elmondta: a helyi döntéseket a városi közgyűlés hozza meg. Ezért szerinte az lenne a megfelelő, hogy a helyi Fidesz-frakció és a Fidesz békéscsabai elnöksége között még szorosabb együttműködés alakulna ki.

Opauszki Zoltán, a városi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetőhelyettese szerint elengedhetetlen, hogy a korábbinál is intenzívebb legyen a kapcsolat a Fidesz-frakció, a Fidesz helyi szervezete és a Fidesz választókerületi elnöke között. Úgy véli, ehhez minden feltétel adott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában