Gyász

2022.03.18. 10:38

Elhunyt dr. Ferenczi Attila

Elhunyt dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos, a Fidesz-KDNP békéscsabai helyi képviselője.

Fotó: Imre György

Dr. Ferenczi Attila 1961-ben született, 1992 óta dolgozott Békéscsabán, a Lencsési-lakótelepen háziorvosként. Munkáját a pontosság, a humánum és a széles körű orvosszakmai, gazdasági és társadalompolitikai ismeretek jellemezték.

A gyógyítás mellett kiemelt figyelmet fordított a megelőzésre, az egészségfejlesztésre, a lakosság egészségtudatos magatartásának formálására. A békéscsabai önkormányzat egyéni képviselőjeként a lakosság szociális és egészségügyi ellátásának biztosítása érdekében több olyan döntést kezdeményezett, amelyek az ellátórendszer hatékonyabb működését eredményezték. Kiemelkedő szerepe volt a háziorvosi ügyeleti rendszer megszervezésében, az ügyelet és az egészségügyi alapellátás önkormányzati támogatásának biztosításában. Támogatta a településrész bölcsődéjének fejlesztéseit. Kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre és a közegészségügyi elvárások betartására. Ennek érdekében kidolgozta a zárt hulladéktárolók építésének támogatási rendszerét. Harminc évig dolgozott nagy hivatástudattal a békéscsabai lakosság egészségének megőrzéséért, helyreállításáért.

Dr. Ferenczi Attila Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen végezte hosszú esztendők óta a gyógyító munkát, betegek ezreinek segített. Munkájáért több elismerésben részesült,  az idei március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából megkapta  a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. Mint a kitüntetés indoklásában áll: Békéscsaba lakosságának egészségügyi ellátását lelkiismeretesen szolgáló gyógyító- és szervezőtevékenysége elismeréseként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában