Békéscsaba

2023.09.22. 12:55

Szarvas Péter: 632 millió forintot lehet fontos közfeladatokra többletként költeni

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester (jobbra) szerint nőtt a város gazdasági ereje.

Fotó: Bencsik Ádám

A város költségvetéséről elmondta, hogy év elején feszített, takarékos büdzsét fogadtak el a magas energiaárak miatt, így akkor több feladatra az indokoltnál, a reálisnál kevesebbet forrást terveztek. Tavaly 850 millió forintot költött az önkormányzat villamos energiára és gázra, és erre az évre 2,5 milliárd forintos kiadás fenyegetett. Most úgy tűnik, hogy ez a költség 1,5-1,8 milliárd forint körül alakul. 

Jónak mondta az önkormányzat pénzügyi helyzetét, nőtt a város gazdasági ereje, a vártnál több iparűzési adó folyik be, így most 632 millió forintot tudnak fontos közfeladatokra többletként költeni. Például városüzemeltetésre, azaz játszóterek, zöldfelületek karbantartására, utak és járdák javítására; de a sportinfrastruktúra fejlesztésére is. Egyedülállónak nevezte, hogy 800 közalkalmazott – óvodákban, kulturális és szociális szektorban dolgozók – számára béren kívüli juttatásként egyszeri 80 ezer forintot adnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában