Bemutató

2023.09.01. 15:24

Kerti javakból nyílt kiállítás Kondoroson, de a fecskék és a hangyák sem hiányoznak

Regionális termékbemutatón a kiskertek különféle zöldségeit, gyümölcseit, a belőlük előállított készítményeket mutatják be szombaton délig a kondorosi művelődési házban. Nemcsak helyi, hanem gyomaendrődi, szarvasi és békésszentandrási kertbarátok is.

Nyemcsok László

Kondorosi kertbarátok regionális termékbemutatója

Fotó: Bencsik Ádám

A péntek délelőtti megnyitón Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere – aki tiszteletbeli tagja a helyi kertbarát körnek – hangsúlyozta, kiváló, összetartó közösség a városi civil szervezet. Egész évben színesítik saját programjaikkal a település közösségi életét, valamint az önkormányzati rendezvényeken is közreműködnek.

–  Kertjük gondos művelése, a kert szeretete jellemzi a tagokat, munkájuk gyümölcsét pedig a nagyközönség is láthatja, hasonlóan a környékbeli kertbarátok termékeihez – emelte ki Ribárszki Péter.

Ribárszki Péter

Hovanecz András, a Kondorosi Kertbarát Kör elnöke az önfenntartás fontosságát hangsúlyozta.

– Örömteli, hogy több tagunk a gyermekeivel, unokáival érkezett, sőt az ő termékeiket is elhozta – ecsetelte az elnök. – Számos fűszernövény is látható, egyre népszerűbb a fűszerpaprika termesztése Kondoroson. A kertbarátok ilyenkor tapasztalataikat is átadják egymásnak, illetve elmondják, hogyan termett az a növény, amihez a cserebere-akciónkon jutottak hozzá. Kuriózum a rendezvényen a fecskefészekfal, valamint az európai és ázsiai hangyakolóniák bemutatása.

A Kondorosi Kertbarát Kör a rendezvényhez kapcsolódóan csütörtökön rendezte meg immáron harmadik alkalommal a süteményversenyt. Egy-egy tányér maguk készítette finomsággal sokan neveztek. A zsűri még aznap meghozta döntését, és pénteken, a termékbemutató megnyitójának keretében adták a legjobbaknak a díjakat. Az első helyen Lestyán Mihályné diós-tejszínes álomszelete, a másodikon Labáth Jánosné karamellszelete, a harmadikon Csompora Mihályné diós-rácsos süteménye végzett. Különdíjat érdemelt ki Óváriné Hronyecz Ivett mese-meggyesével. Lestyán Mihályné egy évig a Kondoros legfinomabb süteményének készítője címet tudhatja magáénak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában