Munkálatok

2023.09.06. 11:27

Itt vágnak ki száraz, balesetveszélyes fákat a következő napokban Békéscsabán

Folytatódnak a száraz, illetve balesetveszélyes fák kivágási és gallyazási munkálatai Békéscsabán. Az önkormányzat honlapján most tették közzé, hogy hol várhatók munkák a tervek szerint – és az időjárástól függően – szeptember 15-ig. A kivágott fák pótlásáról gondoskodni fog az önkormányzat.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

Fát, fákat vágnak ki az Arany János és a Bánát utcákban, a Bartók Béla út és a Damjanich utca sarkán, a Berzsenyi és a Bethlen utcákban, a Bíbic közben, a Csengeri, a Damjanich és a Degré utcákban, a Degré és a Berzsenyi utcák sarkán, a Diófás, a Dr. Becsey Oszkár és a Dobos István utcákban, a Dózsa György úton, az Egressy utcában, az Erdélyi soron, a Fácán közben, a Féja Géza téren, Feketefenyő utcában, a Felső-Körös soron, a Festő, a Fövenyes és a Gereblyés utcákban, a Gyulai úton, a Haán Lajos téren, a Kadarka közben, a Kőmíves Kelemen soron, a Lencsési lakótelepen, a Lencsési úton, az Omaszta és a Pásztor utcákban, a Penza-lakótelepen, a Szabó Pál téren, a Szőlő, a Tessedik és a Töltés utcákban. Gallyaznak a mezőmegyeri temetőben, a Hóvirág utcában a játszótéren, a Thurzó utcában, a Körte sor és a Berzsenyi utca kereszteződésében, az Árpád soron, a Kórház utcai hídnál.

Emlékeztetettek: a tavalyi csapadékszegény időjárás és a légköri forróság miatt nagyon sok fa pusztult el a városban. Az önkormányzat 30 millió forint értékben mintegy 580 fa kivágását rendelte meg. A fakivágási és gallyazási munkálatokat szakemberek végzik, azt, hogy kiszáradtak és balesetveszélyesek, korábban szintén szakemberek állapították meg. Az 5 centiméternél nagyobb ágakat, törzsrészeket a télen tüzelőanyagként a szociálisan rászorulóknak ajánlja fel az önkormányzat. A gallyakat és az 5 centiméternél kisebb ágakat ledarálják, és az így keletkező aprítékot parkokban használják majd fel. A kivágott fák pótlásáról az önkormányzat gondoskodni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában