Programsorozat

2023.09.27. 06:55

Ismét Gyula környékén muzsikál az erdő

Péntektől vasárnapig Gyulán, illetve környékén ismét megrendezik a Muzsikál az erdő című programsorozatot – jelentette be Gyula-Városerdőn tartott keddi sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő polgármester és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő és Szabó Lajos mutatta be a programot

Fotó: Bencsik Ádám

Szabó Lajos elmondta, az esemény pénteki programjai a gyulai Almásy-kastély parkjában, szombati rendezvényei Gyula-Városerdőn, vasárnapi eseményei határon túl, Nagyvárad közelében, Félixfürdő tölgyerdejében valósulnak meg. Erdei szakvezetéses séták, klasszikus és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, bemutató a komposztálásról, szelektív hulladékgyűjtésről, környezettudatosságra nevelő műhelyek, ismeretterjesztő előadások, kerékpár és kenu túra, sétahajózás, helyi termékek egyaránt várják az érdeklődőket. 

A rendezvényen pedig olyan művészek lépnek fel, mint Heincz Gábor „Biga” Szalóki Ági és a Tálas Áron trió, Fonó Zenekar és Navratil Andrea, Szokolay Dongó Balázs és a Mentés Másként trió, a Temesvári Bokréta Citera Együttes, a Hot Jazz Band, Pusker Júlia hegedűművész és Szűcs Máté brácsaművész, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Nagyváradi Állami Filharmónia Kamarazenekara, a Nagyváradi Művészeti Líceum, a Körös Rézfúvós Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar, Farkas Ferenc Énekegyüttes, Bartók Béla Vegyeskar és Erkel Ferenc Vegyeskar.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, bíznak abban, egyre többen tudják, hogy Gyula a várfürdő, a kastély, a vár, az ismert turisztikai attrakciók mellett csodálatos természeti értékekkel is rendelkezik. 

– Erre hívja fel a figyelmet a Muzsikál az erdő, amely ötvözi a zenei kultúrát a természeti értékekkel és az erdőjárás kultúrájával – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában