Békéscsaba

2023.09.08. 16:57

Így fedezték fel a békési kastélyokat

Bringás vándortáborokat szervezett a Békéscsabai Turisztikai Egyesülettel együttműködve nyáron Békéscsabán, Békés vármegyében Békési kastélyok elnevezéssel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz).

Licska Balázs

Pénzes Erzsébet, a Maketusz elnöke nyitotta meg a tárlatot

Fotó: Für Henrik

Összesen 22 turnusban mintegy félezer felső tagozatos és középiskolás fedezhette fel a térséget és annak értékeit. A túrakísérők pedig közben fényképeztek is, megörökítve a legemlékezetesebb pillanatokat – ezekből a képekből nyílt kiállítás pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A tárlat egyfajta látleletet ad arról, hogy azok, akik a táborok résztvevői voltak, milyen érzésekkel élték meg a napokat, hogy volt, amikor szakadt az eső, amikor tűzött a Nap, amikor jött az Alföld hegye, a szembeszél – mondta Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke
Fotó: Für Henrik

Hozzátette, hogy a kiállítás megnyitását követően egy beszélgetést is tartottak a túrakísérőkkel, akik megosztották a tapasztalataikat annak érdekében, hogy a jövőben még több lelkesedéssel vághassanak neki a szervezésnek, majd a túráknak, hogy még sikeresebb táborokat szervezhessenek.

Pénzes Erzsébet, a Maketusz elnöke elmondta, hogy egy éve, amikor Békéscsabán járt, Opauszki Zoltán elnökkel és Kotroczó Henriettával, a helyi Tourinform-iroda vezetőjével biciklivel bejárták a Wenckheim turista- és kerékpárutat. Akkor meglepődött, hogy milyen remek Békéscsaba és környéke, és azt mondta, hogy muszáj ide is hozni bringás vándortáborokat. Meg is beszélték ezt, miután a helyiek vállalták ezek megszervezését, a résztvevők pedig – akik szívélyes fogadtatásban részesültek mindenhol – szerették a békési kastélyokra épülő útvonalat.

Fotó: Für Henrik

Nagyon sikeres volt a térség, Békéscsaba és környéke profitálhat a bringás vándortáborokból – hangsúlyozta Pénzes Erzsébet, aki szerint az idén Az év kerékpárútja címet kiérdemlő Wenckheim turista- és kerékpárút, valamint egyéb programok miatt ugyancsak sokan látogatnak majd ide.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában