Elsősegélynyújtás

2023.09.25. 19:28

Hasi szúrás, agyvérzés: súlyos sebesülteken segítettek a békési vöröskeresztesek

Jól szerepeltek a Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Verseny hétvégi döntőjében vármegyénk versenyzői.

Nyemcsok László

Igazi csapatként versenyeztek vámegyénk legjobbjai

Forrás: BMH

A megmérettetésre az ország minden pontjáról összesen 55 csapat érkezett. Békést szarvasi és békéscsabai csapatok képviselték. Az általános iskolásoknál a szarvasi szlovák iskola, a középiskolásoknál a békéscsabai Szent-Györgyi Technikum csapata jutott be az országos döntőbe, a felnőtt csapatoknál is a Szent-Györgyi képviselte Békés vármegyét.

Igazi tömegbaleset elevenedett meg szombaton a verseny keretében a szolnoki Hild téren. A helyszínre szerencsére a segítség – a Békés vármegyei versenyzők révén is – hamar megérkezett. Lelkes fiatalok özönlötték el a teret, majd igazi profizmussal álltak neki, hogy ellássák a sérülteket. Minden mozdulatukat, mondatukat bírák figyelték. A zsűri értékelte a biztonságos környezet kialakítását, az ellátás szakmaiságát (elsősegélynyújtás technikája), a lelki támogatást, a csapatmunkát és a segélyhívást.

Tóth Zoltánné, a Békés vármegyei Vöröskereszt igazgatója kiemelte, az életben bármikor előfordulhat, hogy történik valamilyen baleset, akár a családban, akár az iskolában, bárhol járunk.

– Azt gondolom, hogy akik ezen a pályán végigmentek, tényleg tanúbizonyságát adták annak, hogy olyan mélységű és magas szintű ismeretek birtokában vannak, melyek garantálják, hogy a valós életben, éles helyzetben is ezt a tudást rendelkezésre tudják bocsátani.

Tóth Zoltánné kiemelte, Békés vármegye nemcsak versenyzőkkel, hanem imitátorokkal – akik színlelik a beavatkozásnál a sérülést – is részt vettek az országos döntőn, valamint nyolc versenybíró Békésből került ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában