Békéscsaba

2023.09.08. 09:31

Értékelték az ötleteket, fejlesztenék a jaminai bányatavakat

Lezárult a jaminai bányatavak és környezetük fejlesztésére vonatkozó ötletpályázat, a városüzemeltetési bizottság a minap értékelte a beérkezett munkákat – írta a bizottság tagjaként Opauszki Zoltán, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, jaminai önkormányzati képviselő a Facebook oldalán.

Licska Balázs

Forrás: Facebook

Első helyezést ért el a Szloszjár György, másodikat a Ledzényi Lilla, harmadikat a Fenntartható Térségért Alapítvány, negyediket pedig a Mácsai Sándor által készített pályamunka.

Korábban a városháza oldalán azt írták, olyan javaslatokat valósítanának meg, amelyek szelíd, szoft-, zöldturizmushoz kapcsolódóan természetközeli, szabadtéri mozgáslehetőségeket, illetve rekreációs időtöltési lehetőségeket teremtenek, és közben a kialakításuk és a fenntartásuk minimális költséget, feladatot jelent. A fejleszteni kívánt terület az önkormányzat kizárólagos tulajdonában van, azt a Fiumei út, a Kereki út és a Part utca határolja, és azon három tó helyezkedik el. Az ötletpályázat tehát nem érintette a Fás- és a Csaba-tó területét.

Opauszki Zoltán a közösségi oldalán azt is ismertette, hogy a jaminai bányatavak fejlesztése érdekében szeretnék az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanok esetében megszüntetni ezt a helyzetet – az eddigi előkészítő munka után ebben év végén születhet döntés. Emellett szükséges a Matróz vendégház és környezete tekintetében módosítani a rendezési tervet, ez folyamatban van. Továbbá az ötletpályázat során beérkezett javaslatokat is felhasználva a fejlesztésről egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt készíttetne a polgármesteri hivatal, a korábbi döntés alapján 2024. március 31-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában