Békéscsaba

2023.06.14. 15:57

A bányatavak fejlesztésére vár ötleteket a város

A jaminai bányatavak és környezetük fejlesztésére vonatkozó javaslatokat vár az önkormányzat, egy ezzel kapcsolatos felhívást tettek közzé a város honlapján.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock

Fotó: smolaw

A pályázatokat július 10-éig lehet benyújtani, azokat júliusban bírálja el egy munkacsoport, majd az ügyben augusztusban várható bizottsági döntés. A pályaműveket díjazzák: az első 400, a második 300, a harmadik 200, a negyedik helyezett pedig 100 ezer forintot kap.

A fejleszteni tervezett terület az önkormányzat kizárólagos tulajdonában van, azt a Fiumei út, a Kereki út és a Part utca határolja, és azon három tó helyezkedik el. A fejlesztési területtől különáll, ugyanakkor a város birtokában van az egykori Matróz vendégház telke.

Mint írták, olyan javaslatokat valósítanának meg, amelyek szelíd, szoft-, zöldturizmushoz kapcsolódóan természetközeli, szabadtéri mozgáslehetőségeket, illetve rekreációs időtöltési lehetőségeket teremtenek, illetve amelyek kialakítása, majd fenntartása minimális költséget, feladatot jelent. Kiemelték, hogy a pályázat nem érinti a Fás- és a Csaba-tó területét, az ötletek nem lehetnek arra, az ott folyó tevékenységre kedvezőtlen hatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában