Idősek világnapja

2023.09.30. 09:09

Az év nagypapája- és nagymamája elismerést is átadták a gyulai ünnepségen

Idősek világnapi ünnepséget rendeztek pénteken Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az eseményen adták át a Diploma Honoris és Az év nagymamája, valamint Az év nagypapája díjakat is.

Papp Gábor

Hajdu Imre, dr. Görgényi Ernő és Papp Attiláné

Fotó: Für Henrik

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, jó volt végig nézni a rendezvénynek helyet adó termen, ami ismét megtelt, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, együtt legyenek.

– Fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik a 20. század nagyon nehéz körülményei között is családot alapítottak, tanultak, dolgoztak, építették az országot, élték az életüket, nem adták fel, nem keseredtek el, hanem tették a dolgukat – fogalmazott a polgármester. – Igazán nagyra kell becsüljük azokat, akik a jelenleginél sokkal súlyosabb eseményeket a bőrükön érezve, hittel dolgoztak a jövőért. Akik megélték a nehézségeket, azoknak a mindennapokban volt szükségük bátorságra. Létezett közösség, létezett összetartás, létezett egymás kölcsönös támogatása. Az, hogy pénteken együtt lehettünk, azt jelenti, hogy ma is létezik közösség, létezik összetartás és talán létezik egymás kölcsönös támogatása.

Hangsúlyozta, ebben az önkormányzatnak is szerepe kell, hogy legyen.

– Nagyon fontos, hogy alkalmazkodva a változásokhoz, folyamatosan alakítsuk, bővítsük és javítsuk az idős korhoz kapcsolódó intézményrendszerünket, igyekezzünk minél teljesebbé tenni az idősek számára elérhető szolgáltatások körét – emelte ki dr. Görgényi Ernő, aki részletesen kitért ezekre a fejlesztésekre, intézkedésekre.

Az időseket köszöntötték. Fotó: Für Henrik

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő ünnepi beszédében szólt az idősek világnapjának történetéről, annak jelentőségéről. Mint mondta, az ünnep alkalmából kifejezhetjük köszönetünket, megbecsülésünket azért, amit a korosztály tagjai tettek és tesznek ma is.

„Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó teste, hanem hogy ki lakik benne!” – idézte Müller Péter író gondolatát dr. Kovács József.  – Reményeink szerint ez nem csak korábban volt így, hanem így van ma is, és így lesz a jövőben is – hangsúlyozta.

A Diploma Honoris díjat Vincze Lászlóné Sziszi nővér vehette át az ünnepségen. Az év nagymamája kitüntető címet Papp Attiláné, míg Az év nagypapája elismerést Hajdu Imre érdemelte ki, és vette át a pénteki ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában