Kulturális Örökség Napjai

2023.09.21. 10:24

A mezőhegyesiek büszkék épített örökségeikre

Mezőhegyes Város- és Környezetvédő Egyesülete a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.támogatásával csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai című programhoz.

Csete Ilona

Sokan kíváncsiak voltak a programra, sétálva szereztek új információkat. Fotó: Facebook

Mezőhegyes A 2023-as évben a Kulturális Örökség Napjai központi témája a velünk élő örökségünk, az épített örökség méltó megőrzése.

Az egyesület sétára invitálta a megjelenteket a hétvégén. A programban szereplő épületeket Kerekes György, az egyesület elnöke és Tarkó Gábor, a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója mutatta be - számoltak be közösségi oldalukon a városvédők. A résztvevők megtekintették az egykori Hangai fogadót, ami jelenleg a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. központi épülete; az egykori főállatorvosi lakot, ami jelenleg a szakképző iskola tanári épületeként funkcionál; bejárták a szakképző iskola új könyvtárát és az iskola épületét. 

Sétájukat folytatva megtudhattak részleteket a még felújítás alatt álló 1-es és 7-es istállókról is. A bemutató utolsó állomása a fedeles lovarda volt. A program végén a civilek megvendégelték a résztvevőket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában