Közfoglalkoztatási kiállítás

2023.09.17. 12:00

A kevermesiek péksége már piaci alapon működik

A kevermesiek is megmutatták Békéscsabán, a közfoglalkoztatási kiállításon, milyen s mennyi érték kerül ki kezeik alól immáron sok év óta.

Csete Ilona

A kevermesiek büszkék a közfoglalkoztatásban elért eredményeikre

Fotó: Nagy Kristóf

Lantos Zoltán polgármester elmesélte, 2012 óta nagyközségük is részt vesz a közfoglalkoztatási programban. 2023-ban a Start 31, a hosszú távú közfoglalkoztatás pedig 20 helyinek ad munkát.

– Elértünk sok eredményt. Gazdagabb lett a településünk munkájuk által. Nagyon sok eszközbeszerzésünk volt a mezőgazdasági programelem jóvoltából, segítve gazdálkodásunkat, de a településüzemeltetéshez is sok gépet vásárolhattunk. Főnyírók, erőgépek, árokásó, rakodógép segíti a mindennapokat sok egyéb mellett – sorolta a polgármester. Kevermesen sok éve már sikeresen zajlik a revitalizációs program, sajnos a megüresedett, öreg, romos házak folyamatosan adnak feladatot.

A mezőgazdasági programelem keretében a cirok- és a csemegekukoricatermesztésük is eredményes. Utóbbiról megtudtuk, hogy a Bálint Kft. sokat segít nekik, biztos felvásárlójuk.

– Kevermesen a közfoglalkoztatottak hozzájárulnak a község arculatának az alakításához, értéket teremtenek, s ha tehetjük, megmutatjuk ezt a nagyobb nyilvánosság előtt is. Ezt tettük Békéscsabán, ahol a seprűkötés folyamatát is megismerhették az érdeklődők. Elvittük a friss pékárut, megkóstolhatták sokan, jó visszajelzéseket kaptunk. Büszkék vagyunk arra, hogy pékségünk már piaci alapon működik, adva folyamatos munkát, megélhetést 6-7 embernek – tette hozzá Lantos Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában